Iskra od 19. juna u Sarajevu brusi formu

0

Prošlo je sedam dana od kada je trener Iskre Milivoje Novović na stadionu „Braće Velašević“ obavio prozivku potencijalnih prvotimaca koji će se nadmetati za najbolji sastav u novom šampionatu.

Na tom spisku su Marko Kordić, Miloš Bakrač, Nikola Vukotić, Nikola Kumburović, braća Ognjen i Obrad Obradović, Đorđe Šaletić, Vojin Pavlović, Damir Kojašević, Petar Pavlićević, Žarko Grbović, Leo Jauković i Matija Uskoković.

U odnosu na prethodnu sezonu nema Balše Sekulića, Vilijana Dijaša, Ilije Tučevića, Periše Pešukića, Mihaila Perovića, Bojana Najdenova, Šoa Jamamota, Milana Đurišića, Stefana Spasojevića i Ivana Vukovića, koji se oprostio od aktivnog igranja.

Upražnjena mjesta popuniće bivši crnogorski reprezentativac Vladimir Boljević i Partizanov đak Ivan Marković koji je karijeru gradio u Iranu, vjerovatno i Andrija Rajović iz subotičkog Spartaka i američko-jamajčanski internacionalac Alonzo Pert koji stiže iz gruzijskog Ševardenija, a ekipi se priključio i iskusni Darko Nikač.

– Praktično i nijesmo imali odmor, odmah po završetku susreta sa Zetom dogovorili smo se da što ranije zbijemo redove i maksimalno se posvetimo obavezama, tim prije jer nas očekuje veoma zahtjevan plan i program koji treba realizovati do prve utakmice s Ljačijem u kvalifikacijama za Ligu konferencija. I zato sam zahvalan rukovodstvu na povjerenju i naročito igračima u koje sam vjerovao da možemo skupa uz velike napore i sinergiju sa svim strukturama kluba nastaviti borbu na tri fronta, u Evropi, prvenstvu i kupu – rekao je trener Milivoje Novović.

– Doduše, mnogi prvotimci su promijenili ovu istinsku fudbalsku sredinu, ali isto tako došlo je i nekoliko novajlija, pa smo u prilici da napravimo respektabilnu ekipu koja će imati kapaciteta da odgovori svim izazovima. Takođe, šansu će

dobiti i ambiciozni omladinci iz naše škole koji svojim radom i angažovanjem iz dana u dan sve jače kucaju na vrata prvog tima.

Iskra će od 19. juna brusiti formu na Palama kod Sarajeva, a dan ranije odmjeriti snage sa Adrijom na obali Zete.

– U punom smo zamahu i atmosfera je na zavidnom nivou. Očekujem zdravu konkurenciju na svim pozicijama i samo najspremniji i najodgovorniji dolaze u obzir za zvanične okršaje. Uslijediće niz provjera kako na zelenom tepihu, tako i mimo njega, što znači da će psiho-fizička sprema biti presudna prilikom izbora za domaća i evropska iskušenja – dodao je Novović i najavio za 23. jun meč između Iskre i Sarajeva na Koševu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here