Iskra spremila rampu za Sutjesku

0

Iskra je u sudijskoj nadoknadi „izgubila“ dva boda u meču sa Dečićem, ali nije razočarala navijače i zato nema razloga da večeras ponovo ne zablista kao na startu šampionata. Doduše, Sutjeska je krupan zalogaj što su na svojoj koži osjetili prethodni protivnici pa je uloga favorita s pravom dodijeljena gostima. Međutim, okršaj ova dva ljuta rivala po pravilu donosio je velika uzbuđenja po pitanju konačnog ishoda tako da ,,crveno-bijeli“ imaju razloga za optimizam i nastojaće da prekinu uspješnu seriju zahuktalih Nikšićana. Ako je suditi na osnovu prethodnih susreta ova dva tima onda sigurno neće faliti uzbuđenja i rezultatske neizvjesnosti, naravno pod uslovom da i strijelci budu raspoloženi, kao u 5. kolu šampionata kada su se u gradu pod Trebjesom mreže tresle četiri puta.

S obzirom na to da su oba tima u dobroj formi, trener Danilovgrađana Srđan Nikić očekuje kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu u kojoj će nijanse odlučivati o pobjedniku.

– Nemam dilemu da će to biti pravi derbi, nadasve fer i korektan susret pa neka slavi ko bude bolji i efikasniji. Moram priznati da mi još kuburimo sa realizacijom dok je lider na tabeli dozvolio da mu se mreža zatrese u četiri navrata što predstavlja pravi podvig i samo govori o čvrstoj i homogenoj odbrani ,,plavo-bijelih“. Zato ćemo pokušati ofanzivnom taktikom da izliječimo našu boljku a sa druge strane domaćinu poremetimo gol razliku. No, to su lijepe želje koje treba pretočiti u djelo što svakako neće biti nimalo lako – objektivan je Nikić.

Strateg Iskre vjeruje da su njegovi igrači spremni i fizički i psihički za veliko iskušenje i da će ostvariti povoljan rezultat.

– Nije isključeno da presudi faktor domaćeg terena. Statistika je na našoj strani i mi smo na stadionu „Braće Velašević“ od šest utakmica pet riješili u svoju korist i zato ponekad se treba uzdati i u tradiciju. Što se tiče strategije na kolektivnom planu ona je dobro poznata i nama i njima tako da bljesak pojedinca iz jednog od tabora može prevagnuti u korist jedne ili druge ekipe – objasnio je Nikić, koji neće imati briga oko sastava.

– Osim Pavlićevića i Radunovića koji još nijesu potpuno zaliječili povrede svi smo na okupu i orni za borbu. Ko god istrči na teren jedino mora imati na umu da nema opuštanja i da koncentracija ne smije popustiti do posljednjeg zvižduka sudije kako se ne bi ponovila situacija iz Tuzi. Protiv sastava kakav ima Sutjeska, o čijoj snazi najbolje govore brojke i tabela, to su glavni preduslovi koje treba ispuniti da bi se nadali bodu ili eventualnoj pobjedi – dodao je Nikić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here