Iskra zasijala pod Malim brdom

0
1.CFL
1.CFL

Kako u Danilovgradu, tako i pod Malim brdom – Iskra je drugi put u prvenstvu savladala Petrovac i današnjeg rivala preskočila na tabeli.

Tim Srđana Nikića nije bio tako ubjedljiv kao pred svojim navijačima (4:1), ali je ostvario ništa manje značajan rijumf – 1:0.

Do male/velike pobjede ,,crveni“ su stigli u drugom minutu preko Obradovića koji je svoj tim postavio na diobu drugog mjesta sa Dečićem i Budućnosti nakon 15. kola Telekom 1 . CFL.

,,Nebo-plavi“ su imali sve vrijeme da nešto urade, uglavnom šutevima sa distance, a kada bi pokušali da se približe golu – nailazili su na bedem i taktički dobro postavljenog rivala.

Iskra je idealno otvorila utakmicu – najbržim mogućim vođstvom, nakon prvog prelaska na protivničku polovinu i faula koji je iznudio Vilijan.

Brazilac je izveo prekid sa desne strane, reagovao je Sekulić, za njim i Bakrač čiji je pokušaj odbranio Đurović, ali odbitak je stigao do Obradovića kome nije bilo teško da iz peterca propara mrežu u drugom minutu.

Dinamičan je bio uvod. Danilovgrađane je spasila stativa poslije greške golmana Kordića (loše ispucavanje) i udarca Divanovića sa dvadesetak metara, a na kontra strani, sa slične razdaljine, uzvratio je Milojko koji je natjerao golmana domaćih da se baci i odbije u korner.

,,Nebo-plavi“ su nakon dvadesetak minuta preuzeli inicijativu i imali veći posjed. Opasniji su bili po lijevom boku preko Tačibane koji je poslao upotrebljiv pas u srce kaznenog postora, gdje je Vujačić za malo bio kratak da klizećim startom poravna rezultat.

Japanski internacionalac iz Petrovca priredio je i situaciju za Vukčevića koji je slabo reagovao u završnici.

Nikićeva ekipa se povukla, iz defanzivnog stava kontrolisala meč, ali nije posve zanemarila igru prema naprijed. Gosti su pred odlazak na odmor mogli da dupliraju prednost, ali to nije dozvolio Tačibana koji je blokom ispred gol linije spriječio zemljaka iz protivničkog tabora, Jamamota, da iskosa pogodi mrežu.

,,Crveni“ su sredinom poluvremena morali da izvrše prinudnu izmjenu – teren je napustio strijelac Obradović (ušao Pavlićević), a traka se preselila na ruku Bakrača.

Na pauzu se otišlo poslije pokušaja Pavlovića koji je nije našao najbolju trajektoriju – lopta je otišla daleko od mete.

Vilijan je u 56. minutu za malo bio neprecizan nakon topovskog udarca lijevom nogom, a iz Petrovca su zaprijetili Boričić i Divanović, pa Zvrko u 75.

Domaći su se trudili da izbjegnu poraz, ali Danilovgrađani su znalački branili vođstvo.

Strasti su malo uzavrele u finišu kada ,,nebo-plavi“ nijesu prekinuli igru dok je Milojko bio na zemlji, protestvovali su gosti, a sve se smirilo pošto je sudija Vujović podijelio par kartona Iskri.

Utakmica je curila, a išla je na ruku gostima koji su pravilnim pomjeranjima uskratili mogućnost rivalu da ozbiljnije ugrozi Kordića.

Petrovac nije imao snage za konkretan završni pritisak, a ,,crveni“ jesu da poslije više od dvije godine iznesu pobjedu sa stadiona pod Malim brdom. Vrijednu mjesta u vrhu tabele.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here