Italijan plasirao transfer-bombu: ‘Gvardiol je presjekao! Odlučio se odreći velikog novca zbog jednog kluba’

0

Joško Gvardiol (20) će napuštiti redove RB Lajpciga već ove zime, tvrdi Alfredo Pedula, inače jedan od pouzdanijih izvora kada su u pitanju transferi fudbalera.

Pedula naglašava da su u trku za dovođenje hrvatskog štopera i dalje uključena tri giganta – Čelsi, Mančester Siti i Real Madird, ali dodaje i jednu novost.

Naime, nakon što je Čelsi prvi pokrenuo licitaciju s ponudom od 80 miliona eura, Real je na sto stavio 90 miliona. I ne samo to, nakon te prve ponude ‘Kraljeva’ dogodila su se dva sastanka između Realovih predstavnika i Gvardiola.

Na jednom od sastanaka, ponuda za jednog od najboljih igrača Svjetskog prvenstva u Kataru bila je – 120 miliona eura!

Pedula objašnjava da bi Real platio RB Lajpcigu dvije rate po 60 miliona, a u tu bi cifru bili uključeni bonusi. U kompletnoj toj priči postoji i zanimanje Sitija čija je ponuda nepoznata u ovom trenutku, ali vjeruje se da bi i oni išli na iznos od preko 100 miliona.

Što se godišnjih primanja tiče, Real Gvardiolu nudi 6 miliona po sezoni, a Čelsi čak 9 miliona, ali prema tvrdnjama Pedule, Gvardiol bi radije imao i manja primanja pa zaigrao za ‘Kraljevski klub’.

Pedula dodaje i da je RB Lajpcig već pronašao zamjenu za Gvardiola. To je poljski štoper Jakub Kivior, 22-godišnji igrač italijanske Specije.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here