„Vrijeme je za prvu pobjedu“

0
FOTO: scdnipro1.com.ua

Prvu utakmicu 14. kola Telekom 1. CFL, a ujedno i derbi začelja, igraju Zeta i Podgorica na Trešnjici (15h).

Golubovčani su jedini tim bez pobjede u elitnom rangu, ali sakupljajući bod po bod izjednačili su se na tabeli sa sjutrašnjim protivnikom.

Jasno je – ko trijumfuje, ovom drugom predaće fenjer prvoligaškog karavana.

– Vjerujem da je trenutak da pobijedimo. Sa tim ciljem ulazimo u meč – rekao je Ivan Vukčević, koji nastavlja:

– Očekujem tvrdu utakmicu, borbenu, neizvjesnu do kraja. Podgorica nije u dobrom ritmu, dugo nije nikog dobila i dala nam je šansu da je sustignemo. Probaćemo to da iskoristimo u direktnom duelu. Spremni smo i daćemo sve da na pauzu odemo zadovoljni – ističe devetnaestogodišnji napadač.

Zeta je počela pripreme nekoliko dana pred početak lige. Ekipa se kroz takmičenje dizala i došla do nivoa da fizički može svima da parira.

I igra je sve bolja…

– Trener Đuretić odlično radi sa mladim igračima. Napredujemo timski i individualno. To se vidi iz kola u kolo. Tokom nekoliko uvodnih mečeva padali smo u posljednjih pola sata, a sada je to slučaj sa drugim ekipama. Mi stojimo dobro na terenu i po onome što smo prikazali u posljednjih par utakmica – zaslužili smo više od šest bodova. Nadam se da ćemo to ispraviti, počev od ovog duela sa Podgoricom – smatra Vukčević.

Što može da presudi?

– Slaviće onaj koji bude pravio manje sitnih grešaka. Biće teško, ali računam da je momentum na našoj strani. Svi moramo da pružimo maksimum, a vjerujem i da će nagrada doći u vidu toliko željene pobjede. Sreća nije bila naš saveznik do sada, valjda oće ovoga puta – odgovorio je Vukčević.

Mladi reprezentativac je u formi. Dao je četiri gola od Zetinih devet.

Hoće li pogoditi protiv sastava iz Lješkopolja?

– Potrudiću se, ne jedan, nego dva gola da postignem. Daću sve od sebe da pomognem timu. Naravno, prihvatio bih i da neko drugi bude strijelac, samo da dobijemo utakmicu – naglašava Vukčević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here