Iz Sutjeske poručuju: Daleko je titula

0

Dogovor kuću gradi. Fudbaleri Sutjeske su se sa stručnim štabom na čelu sa Nikolom Rakojevićem dogovorili da u svaki meč bez obzira na ime rivala ulaze kao da je finale.

foto: Bajko Stanojević (CG FUDBAL)

Dogovor se poštuje, a kuća raste iz dana u dan. Fudbaleri Sutjeske u dosadašnjem dijelu sezone nisu osjetili gorčinu poraza u domaćem šampionatu i Kupu gdje brane trofej osvojen prošle sezone.

Rakojevićevi izabranici su prvi od četiri kruga takmičenja koliko će se igrati ove sezone završili na liderskoj poziciji. U poslednjem kolu prvog kruga pobijedili su Budućnost. Uslijedila je pauza zbog reprezentativnih obaveza, a Nikšićani su nastavili gdje su stali.

U prvom meču drugog kruga deklasirali su Kom sa 4:0, iskoristili kiks Budućnosti koja je odigrala sa Iskrom u Danilovgradu 0:0 i sada imaju šest bodova više u odnosu na aktuelnog šampiona.

Nismo dobro ušli u utakmicu. Dozvolili smo rivalu na početku da dobije bitku na sredini terena i stvori nekoliko poluprilika. To nas je razdrmalo, zaigrali smo kako znamo i umijemo i već do poluvremena riješili pitanje pobjednika jer je na semaforu pisalo 2:0.

U nastavku nismo stali. Borili smo se kao da je meč tek počeo i na kraju stigli do ubjedljivog trijumfa i šest bodova prednosti u odnosu na Budućnost“ rekao je golman Sutjeske Vlado Giljen i nastavio:

Ne mislimo da je bilo šta gotovo. Znamo da ima još mnogo da se igra. Planiramo da se držimo dogovora i da svaki naredni meč igramo kao da je finale.Daleko je titula.

Naredni meč, ili ti naredno finale za Sutjesku na programu je 18. oktobra kada u Nikšiću gostuje Petrovac.