IZNENAĐUJUĆI IZBOR: Nema mjesta u svojoj reprezentaciji, a u Interu ga vide kao Handanovićevog nasljednika

0

Inter planira budućnost nakon Samira Handanovića i navodno cilja na čuvara mreže Fiorentine Bartolomeija Dragovskog.

Tutosport izvještava da su ‘Nerazuri’ počeli tražiti buduću zamjenu za Handanovića na Đuzepe Meaci.

Prema spomenutom izvoru, Inter je označio poljskog golmana kao čovjeka koji može zamijeniti njihovog trenutnog kapitena.

Generalni direktor Intera Bepe Marota doveo je Vojćeha Ščensnia u Juventus dok je Bufon još bio tamo i želi dovesti Handanovićevog nasljednika kad je i slovenski internacionalac još uvijek u klubu.

Tutosport ističe da je glatka tranzicija uspjela u Juventusu, a Marota se u Interu nada sličnom scenariju kada želi zamijeniti 36-godišnjaka.

Dragovski ima ugovor u Fiorentini do ljeta 2023. i transfer u Inter mogao bi se pokazati skupim za Nerazure.

Međutim, izveštaj vjeruje da će se Ionut Radu prodati ovog ljeta i mogao bi pomoći u finansiranju dovođenja golmana ‘Viole’.

Inače, reakcije Interovih navijača na vijest o dolasku Dragovskog su podijeljene, jedan dio je zadovoljan, a puno veći broj smatra da Poljak nije dovoljno kvalitetan izbor za nasljednika legendarnog Slovenca.

„Dragovski nema mjesta ni u svojoj reprezentaciji, a mi bi ga doveli kao nasljednika velikog Samira“, jedan je od komentara Interovih navijača na društvenim mrežama.

Inače, Dragovski nije pozvan na aktuelni Euro. Selektor reprezentacije Poljske Paulo Sosa prednost je dao iskusnijim golmanima Ščensnom, Skorupskom i Fabianskom.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here