IZREVOLTIRAN NOVINARSKIM PITANJIMA: Karlo Anćeloti na kakvog nismo navikli!

0

Fudbaleri Napolija u utorak uveče na San Paolu igraju s belgijskim Genkom, svjesni da će im pobjeda ili remi – u zavisnosti od drugih rezultata, garantovati plasman u nokaut fazu.

Trener Napolija Karlo Anćeloti održao je upečatljivu konferenciju za medije uoči dvoboja s belgijskom ekipom.

Italijan je upozorio da kvalifikacija njegove ekipe u nokaut fazu neće popraviti slabe rezultate u Seriji A.

– Plasman u osminu finala ne poništava ono što se dosad dogodilo u Seriji A. Dobre stvari su ove sezone postignute samo u Ligi šampiona. Upravo zbog toga stvari moramo vrednovati više u Seriji A nego u Europi.

– Osmina finala Lige šampiona može nam donijeti dodatni stimulans da vratimo formu koju smo pokazali na početku sezone. Moram nastaviti raditi svoj posao i ocjenjivati ​​ne ono što smo učinili, već ono što radimo danas.

Ove sezone ‘Partenopei’ izgledaju uvjerljivo i samouvjereno u Evropi, što je potpuna suprotnost tome kako igraju u Seriji A, a bivši šef Milana pokušava da otkrije zašto.

– Uspjeli smo u jednoj zahtjevnoj grupi Lige šampiona. Biti jedan korak daleko od osmine finala znači da u ovom takmičenju nismo podbacili.

– Mislim da je problem u tome što se ekipe trenutno zamara onime što ne mogu da učinim. Jednostavno nisu mentalno slobodni. U Seriji A se ne igraju kao u Ligi šampiona.

Nakon subotnjeg remija s Udinezeom, pojavile su se glasine da će Anćeloti biti smijenjen nakon utakmice protiv Genka, a da će ga zamjeniti njegov „učenik“ Đenaro Gatuzo. ‘Don Carlu’ je ovaj put dosadilo da izbjegava odgovor na ovo neugodno pitanje, a okupljenima je poslao jasnu poruku:

– Mislim da je dosta sa spekulacijama! Da se ne smatram najboljom osobom za rješavanje situacije u ovom klubu, ne bih bio ovdjeTačka, zaključio je Karlo Anćeloti.