JANKAUSKAS: Fokusirani smo na plan koji smo postavili za ovaj meč

0

Reprezentacija Litvanije stigla je u Podgoricu s ambicijom da pruži odličnu igru i ostvari pobjedu koja bi im omogućila “preskakanje” Crne Gore na tabeli.

Trenutno imaju šest bodova, samo dva manje od “crvenih”, a u slučaju trijumfa, Litvanci će preuzeti treće mjesto.

Na konferenciji za novinare, selektor Litvanije, Edgaras Jankauskas, istakao je važnost ove utakmice i naglasio da Litvanci imaju realne šanse da prestignu našu selekciju na tabeli.

Crna Gora ima još dvije utakmice, a mi samo jednu. Razdvajaju nas samo dva boda. Možemo sanjati o trećem mjestu, ali fokusirani smo na plan koji smo postavili za ovu utakmicu“, izjavio je Jankauskas.

Podsjetio je na prethodni susret ovih ekipa u Kaunasu, gdje su Litvanci izborili remi 2:2 u nadoknadi vremena.

Očekujem jednako intenzivan i zahtjevan meč kao u Kaunasu. Crna Gora je tehnički i fizički jaka ekipa. Naš posljednji susret bio je zanimljiv i pun takmičarskog naboja do posljednje sekunde. Nadam se istom scenariju večeras“, dodao je Jankauskas.

Selektor Litvanije naglasio je da će Litvanci nastojati napadati i kontrolisati loptu te da su došli u Podgoricu s dobrom atmosferom i samopouzdanjem. Ipak, svjestan je da se situacija u fudbalu brzo mijenja, te je izrazio oprez uoči utakmice.

Želimo napasti, kontrolisati loptu. To ostaje isto bez obzira na protivnika. Imamo velika očekivanja, ali u fudbalu se stvari brzo mijenjaju. Vidjet ćemo kako ćemo se psihološki snaći“, zaključio je Jankauskas.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here