Janković: Motiva neće faliti

0

U gotovo kompletnom sastavu fudbaleri Crne Gore odradili su drugi trening na pripremama za utakmice sa Bugarskom i Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Uoči treninga, ofanzivac ,,hrabrih sokola“ Marko Janković poručio je da su svi motivisani da do kraja ciklusa osvoje što više bodova.

Jasno je da motiva ne može i ne smije da fali kada se igra za reprezentaciju, ali isto tako je bitno i da uz dobru igru ostvarimo i dobar rezultat. Protiv Bugarske moramo da damo maksimum i da učinimo sve da upišemo tri boda. Želja i ambicija da damo sve nikada nije sporna, u to sam siguran. Svi smo uvijek davali sve što smo mogli. Da li je to u datom momentu bilo dovoljno da se ostvari dobar rezultat, može da se analizira. Mi smo profesionalci, niko od nas ne igra za nacionalni tim, kao ni za klub, a da ne pruži 100 odsto, rekao je Janković na brifingu sa predstavnicima medija.

Janković se osvrnuo na prethodni duel Crne Gore i Bugarske, na startu kvalifikacionog ciklusa. U Sofiji je bilo 1:1, ponajviše zahvaljujući odluci sudije Rudija Bukea da u finišu dosudi nepostojeći jedanaesterac za domaćina.

Ako možemo tako da kažemo, pobijedili smo Bugare u Sofiji, a onda je pred kraj utakmica sviran taj nepostojeći penal… Sada ih dočekujemo u situaciji kada smo već neko vrijeme sa novim selektorom, upoznati smo sa njegovim zahtjevima i vjerujem da ćemo ih pobijediti, istakao je Janković.

,,Sokoli“ pripreme nastavljaju sjutrašnjim treningom na Trening kampu FSCG, koji počinje u 18 časova. Pola sata ranije održaće se brifing sa novinarima.