Janković: Ovo je Mirkovićev potpis, ranije smo dosta razgovarali zbog “grobarske” veze

Jedan od najboljih igrača Partizana u pobjedi u Danskoj bio je Marko Janković.

Crnogorski reprezentativac je u nacionalnom timu već sarađivao sa Zoranom Mirkovićem, a poslije meča sa Nordsjelandom novinarima je pojasnio kakav je bio njihov odnos.

– Već treću godinu poznajem Mirkovića. U selekciji je bio pomoćni trener, ne toliko u prvom planu, niti je imao ulogu kao sad, međutim, dosta smo razgovarali i bilo je to malo slobodnije, baš zbog relacije i “grobarske” veze, zbog kojih smo imali dosta tema za razgovor, rekao je Janković, a prenijela “Beta”.

On je otkrio i kakve je zadatke dobio od Mirkovića.

– Dao mi je zadatke taktičke prirode, koji moraju da se ispoštuju nezavisno od toga da li imate dan ili ne. Jednostavno, morate. Što se igre sa loptom tiče i inspiracije tiče, samo mi je rekao da igram slobodno, da preuzmem odgovornost, dodao je vezista crno-belih.

Janković je naglasio i da je izdanje crno-bijelih u Danskoj upravo potpis novog trenera.

– Odmah se to vidi na terenu. Ovo kako smo mi izgledali na terenu u Danskoj ima potpis Bate Mirkovića. On osjeća klub, zna kako funkcioniše, jasno mu je u kakvoj smo situaciji bili. Nije stvarao pritisak, jer znamo šta šta moramo da radimo, zaključio je Janković.

Advertisements