Jasan znak za SP 2030? Engleze razljutilo Infantinovo društvo na otvaranju Mundijala u Kataru

0

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je otvaranje Svjetskog prvenstva između Katara i Ekvadora (0:2) pratio u društvu princa Saudijske Arabije Mohammeda bin Salmana.

To je naljutilo Engleze, koji su odmah počeli pisati o teorijama zavjere. Smatraju kako je Saudijska Arabija glavni favorit za domaćina Svjetskog prvenstva za osam godina.

Sky News piše da će se o fotografiji njih dvojice posebno govoriti za nekoliko godina: “To je poučno iz nekoliko razloga. Prvo, Saudijska Arabija zajedno s Grčkom i Egiptom predvodi kandidaturu za organizaciju SP-a 2030. Oni to očajnički žele. Drugi razlog je zbog blokade Zaljeva, koja je završila tek prošle godine.”

The Athletic navodi: “Mohammed bin Salman sjedi pored Giannija Infantina na otvaranju SP-a, drugi put zaredom. 2018. godine Rusija je igrala protiv Saudijske Arabije. Čini se da je ovo jasan znak u kojem smjeru puše vjetar SP-a 2030.

Podsjetimo, Investicijski fond iz Saudijske Arabije na čijem je čelu Mohammed Bin Salman postao je vlasnik engleskog premierligaša Newcastle Uniteda prošle godine.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here