JASAVIĆ ZA CG FUDBAL: Kuću gradimo od temelja, od naredne sezone imaćemo i seniorski tim!

0

Jedan od osnivača i trener Starog aerodroma, Edis Jasavić govorio je za portal CG Fudbal o aktuelnoj sezoni, planovima, osnivanju prvog tima…

On je ekskluzivno za CG Fudbal najavio formiranje prvog tima FK Stari aerodrom, koji će se od naredne sezone takmičiti u Udruženju klubova Centar.

U tom klubu će biti isključivo mladi igrači koji su ponikli u ovom sjajnom fudbalskom kolektivu.

Što se tiče prvog tima mi smo od osnivanja kluba imali plan, koji je bio da kuću gradimo od temelja. Sljedeće sezone ćemo sa djecom koja su ponikla kod nas imati prvi put seniorski tim. Imat ćemo gotov naš teren i sve uslove da budemo jedan ozbiljan i stabilan klub koji će da proizvodi i stvara mlade igrače. Cilj nam je da samo igraju naša djeca koja su prošla našu školu i da uđemo u Drugu ligu gdje bi prosjek godina igračima bio 17 i 18 godina i odatle ih plasirali dalje. Polako ali sigurno smo stvarali i gradili, mislim da je sljedeća sezona prava za jedan korak više. Uglavnom rad sa mlađim kategorijama će nam biti prioritet uvjek – kazao je Jasavić.

On je kazao da, volio ih neko ili ne, Stari aerodrom trenutno brend u Crnoj Gori te da se trude da ne kopiraju nikoga, već da guraju svoju priču.

Stari aerodrom je trenutno brend i nešto novo u Crnoj Gori, trudimo se da smo posebni da ne kopiramo nikoga i da guramo našu priču što nam za sada ide jako dobro. Mogu da nas ne vole kao što ima toga dosta ali niko ne može da ospori da imamo deset formiranih selekcija koje su sve među najboljim ako ne i najbolje u državi, iza toga mora stojati jedan ozbiljan sistem i rad – poručuje Jasavić.

Ovom mladom klubu pozavidjeli bi mnogi prvoligaši. Skoro na svakom meču imaju sjajnu podršku sa tribina, a kad su derbiji u pitanju na tribinama je spektakularna atmosfera!

-Imamo naše navijače, našu publiku i u par navrata smo napravili spektakl u bitnim utakmicama gdje je gledalo po par hiljada ljudi. Svaku utakmicu na državnom nivou imamo organizovane navijače nase “Tigrove” koji nam daju nesebičnu podrsku.

Pionirski tim ovog kluba je trenutno na vodećoj poziciji sa samo tri boda više od drugoplasirane Budućnosti.

U Pionirskoj ligi imamo stopostotan učinak što valjda govori da je ekipa na dobrom putu jer to je kontinuitet pobjeda i dobrih igara iza čega mora biti veliko odricanje i rad, veliki rad. Očekujemo da do kraja polusezone pružimo jednako dobre igre kao i do sada i ostvarimo sve pobjede, a tako i budemo jesenji prvaci pionirske lige – jasan je Jasavić

Utakmice između Starog i Budućnosti su pravi spektakli. Upravo su ova dva tima prije par kola odigrala derbi kola. Slavili su “tugrovi” 1:0.

Utakmice protiv FK Buducnosti su posebne i trenutno su jedini i pravi derbiji kada su mladje selekcije u pitanju. Igrali smo dobro, protivnik je imao nesto veći posjed a mi taktički odradili utakmicu, imali tri zicera i Budućnost bukvalno ostavili bez ozbiljnije šanse na utakmici. Ove dvije ekipe imaju 16 reprezentativaca tako da su tu nijense u pitanju, ima još dosta da se igra i radujemo se ponovnom susretu sa njima – zaključio je Jasavić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here