Jedinstvo sprema iznenađenje?

0

Sve osim trijumfa Rudara nad Jedinstvom u derbiju sjevera bilo bi veliko iznenađenje u ovom kolu prvoligaškog šampionata.

jedinstvo-lovcen-1

Pljevljaci u posljednjih sedam utakmica (računajući i Kup) ne znaju za poraz. U ovom meču ulaze kao favoriti.

Prema riječima jednog od najboljih igrača ekipe Mirka Marića, sjajnog defanzivca Mirka Radišića Rudar u Bijelo Polje ide na trijumf.

-Očekuje nas jako teško gostovanje. Jedinstvo se dosta popravilo i slobodno mogu reći da su mnogo ozbiljnija ekipa nego što je to bilo na početku prvenstva kada smo ih mi dobili na premijeri 5-0. Smatram da upravo taj rezultat  ne smije da nas zavara jer po meni to nema nikakve veze i ne znači da će tako lako biti u Bijelom Polju. Jedinstvo je mnogo čvršće, disciplinovanije i odgovornije nego što je bio slučaj u prvim kolima početka sezone. Tako da se sigurno biti vraški teško doći do pobjede ali što se nas tiče dosta smo napredovali što i rezultat pokazuje, odnosno i rezultatski i igru smo podigli da daleko veći nivo. U lijepoj smo seriji koja traje dugo bez poraza i sa malo primljenih golova tako da znamo što se očekuje od nas i što nam je raditi. Cilj nam je da se vratimo realno tamo gdje nam je i mjesto. Uz svo uvažavanje domaćina iz Bijelog Polja mi idemo na pobjedu – rekao je Radišić.