Jovetić: Mogu još mnogo toga da pokažem

Uvjeren sam da imam i da mogu još mnogo toga da pokažem u godinama koje slijede, izjavio je Stevan Jovetić u intervjuu za Sport klub, u kome je takođe izarazio nadu u plasman na veliko takmičenje sa crnogorskom reprezentacijom.

Napadač Monaka će 2019. godinu pamtiti po novoj teškoj povredi koljena, koju je u međuvremenu, nakon višemjesečnog oporavka, zaliječio i vratio se profesionalnim obavezama…

Sada su misli usmjerene samo na teren, igre i rezultate. Nastojaću da pomognem Monaku da se dokopa mjesta u Evropi, a jedva čekam da ponovo zatresem mrežu jer svaki golgeter i napadač živi od toga“, kazao je Jovetić, koji odnedavno ima novog trenera, Španca Roberta Martineza.

Crnogorskog reprezentativca, nekadašnjeg člana Fiorentine, Sitija, Intera i Sevilje, tokom karijere su pratili brojni maleri i prošlo je puno vremena otkad je bez poteškoća odigrao kompletnu sezonu.

Da li sam mogao više do sada. Vjerovatno jesam da nije bilo povreda. Pored toga u životu i sportu uvijek može bolje, ali generalno gledano ponosan sam na ostvareno, a s obzirom na to da imam 30 godina, uvjeren sam da imam i da mogu još mnogo toga da pokažem u godinama koje slijede”, rekao je Podgoričanin.

“Hrabri sokoli” se nisu proslavili u kvalifikacijama za EP. Ciklus su završili bez ijedne pobjede na osam utakmica…

Sada treba da budemo pametni. Bez euforije, bez pritiska, ali odlučno i hrabro da se upustimo u borbu sa svakim rivalom. Istorija se piše korak po korak, stranicu po stranicu. Kvalifikacije koje su ostale iza nas moramo da arhiviramo i sa optimizmom i pozitivnom energijom uđemo u period koji nas očekuje. Smatram da mjesta euforiji nema, ali vjerujem, to je i ljudski i sportski da će Crna Gora u bliskoj budućnosti izboriti plasman na veliko takmičenje, prvo u istoriji. Naravno da bih volio i da se nadam da ću biti dio crnogorske fudbalske istorije“, zaključio je Jovetić.

cdm.me

Advertisements