Jovetićevom timu prijeti izbacivanje u četvrtu ligu!

0

Fudbalski klub Herta zbog loših rezultata nalazi se na rubu ispadanja iz Bundeslige, no klub se suočava s još većim problemom – ispadanjem u četvrti rang zbog finansijskih problema.

Tim za koji nastupa Stevan Jovetić ima problem s licencom za iduću sezonu, prenose njemački mediji. Cijeli problem nastao je kod generalnog sponzora, američke kompanije “777 Partners”, koja bi trebala riješiti sve njihove probleme.

“U stalnom smo kontaktu s Njemačkom fudbalskom ligom u vezi procesa licenciranja i partnerstva s našim investitorom 777 Partners. Obje se teme moraju raspraviti i razjasniti te moraju biti ispunjeni svi zakonski zahtjevi, naročito pravilo 50+1. Nećemo dalje komentarisati situaciju oko procesa i nagađanja koja su se pojavila u medijima”, saopštila je Herta medijima.

Mediji pišu da je situacija vrlo rizična, te da nijedan klub u Njemačkoj dosad nije imao sličan problem.

Glavno pitanje je krši li Hertino partnerstvo s američkom kompanijom pravilo 50+1 koje reguliše uticaj sponzora u njemačkom profesionalnom sportu.

Berlinski klub je u velikom problemu jer bez 100 miliona eura, koje sponzorira “777 Partners”, neće moći osigurati licencu za iduću sezonu.

Podsjetimo, bivši reprezentativac BiH Vedad Ibišević jedan je od pomoćnika u stručnom štabu Herthe.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here