Jovović: Nijesmo zadovoljni žrijebom, ali nema predaje!

0

Šampion Crne Gore Sutjeska iz Nikšića u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv Astane. Prvi meč je na programu 10. ili 11. jula u Kazahstanu, a revanš sedam dana kasnije u Nikšiću.

Jasno je da Sutjeska nije imala sreće na žrijebu u sjedištu UEFA u Nionu. U posljednjem krugu izvlačenja Nikšićanima su kao rivali ostali Astana i Zrinjski. Iluozorno je trošiti riječi o tome koliko bi bilo lakše igrati sa ekipom iz Mostara, nego putovati četiri hiljade kilometara na megdan Astani.

Astana nije zvučno ime i nema medijsku težinu kakvu bi imali dueli sa Seltikom ili Crvenom zvezdom koji su takođe bili potencijalni rivali. S druge strane, radi se o timu koji je igrao u Ligi šampiona prije tri godine, koji je igrao u Ligi Evrope prethodne dvije sezone, koji ima budžet od 30 miliona evra.

Astana je favorit. Nismo zadovoljni žrijebom. Mogli smo da dobijemo Kukeši ili Zrinjski koji su daleko lakši rivali. Međutim, šta je tu je. Astana je moćan klub koji se sa poštovanjem izgovara u Evropi. Imaju veliki budžet, iskustvo igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Međutim, nema predaje. Borićemo se do posljednjeg atoma snage da izborimo plasman u drugo kolo. Sada je najvažnije da se ekipa što bolje pripremi za prvi duel, obezbijedi aktivan rezultat, a zatim da uz vjerujem veliku podršku navijača, pokušamo u Nikšiću da napravimo iznenađenje i plasiramo se u drugi krug kvalifikacija za elitno takmičenje“, rekao je iz Niona za Sport Klub direktor Sutjeske Nikola Jovović.

U međuveremenu, fudbaleri Sutjeske su otputovali na Kopaonik gdje će obaviti ključnu fazu priprema za okršaje sa Astanom.

Ekipa je pretrpjela promjene u odnosu na prošlu sezonu kada je superiorno osvojena titula. Otišli su Igor Ivanović i Miloš Bakrač, došli Marko Ćetković, Darko Bulatović i Stefan Cicmil. Ostaje da se vidi šta će biti sa Denkovićem i Jankovićem.

sportklub.rs

Advertisements