Jovović superstar Katara: Ahli na vrhu nakon tri vezane pobjede

0

Na početku sezone u Kataru ne priča se o velikim transferima, šampionskom timu Duhaila ili Ćavijevom Al Sadu koji po svaku cijenu želi tron…

Glavna zvijezda lige je crnogorski trener Nebojša Jovović – njegov ,,Al Ahli“ je senzacionalni lider nakon što je povezao tri pobjede iz isto toliko utakmica.

Posljednja u nizu stigla je večeras u gostima protiv Al Kora – ,,zeleno-biijeli“ su slavili sa 1:0, a prelomni trenutak dogodio se u četvrtom minutu kada je grubu grešku protivničkog defanzivca kaznio paragvajski napadač Hernan Perez, koji je rutinski riješio situaciju jedan na jedan sa golmanom. Domaćin je stvorio još nekoliko zrelih šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Al Ahli je prethodno nadigrao Vakru (2:1), potom Al Arabi (2:0), a sada i Kor – za maksimalnih devet bodova i ulogu lidera na pauzi.

Četrdeset petogodišnji Podgoričanin nedavno je izborio opstanak sa klubom iz Dohe, a u međuvremenu je zasijenio mnogo bogatije konkurente na čijim klupama sjede legendarni Španac Ćavi (Al Sad), nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Slaviša Jokanović (Al Garafa), Marokanac – Oalid Regražui (Al Duhail), Dijego Agire (Al Rajan) ili Hemir Helmgrinson, bivši selektor Islanda, koji je sada šef struke Al Arabija.

Jovović je do tri uzastopna trijumfa stigao maltene sa istim timom od prošle sezone, budući da je novi igrač u prvoj postavi samo Iranac – Omid Ebrahimi, koji je vraćen sa pozajmice iz belgijskog Eupena.

Crnogorski stručnjak stekao je ogromnu slavu u Arapskom svijetu, gdje je sa jordanskim Fejsalijem osvojio triplu krunu – titulu, Kup i Super kup, sa iračkom Šortom ima šampionski trofej, a sa Sfaksijenom iz Tunisa trofej Kupa.

Radio je u egipatskom Zamalekom, koji je najveći afrički klub 20. vijeka, dok je istorijski uspjeh postigao sa Hadžerom iz Saudijske Arabije.

Prije nešto manje od godinu stigao je u Katar, gdje fudbalska liga nosi simbolično ime ,,Stars league“.

Jovović je trenutno glavni superstar zemlje koja je domaćin narednog Mundijala.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here