Jukić: Odnos navijača Crne Gore i BiH za primjer i ponos

0

Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru ne vezuje samo sličan mentalitet već i slične vrijednosti i put kojim teže, ocijenio je ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić, gostujući u emisiji “Tema” Televizije E.

On je kazao da su gestovi koje su pokazali navijači dvije zemlje primjer koji bi i druge zemlje trebalo da slijede.

– Riječ je o dvije bliske države, bliskim narodima, a mi kao političari, diplomate, novinari možemo samo to afirmirati. kao u sitnom mozaiku – kad se sve te kockice poklope – imate ovakav odnos navijača i građana. Nakon svega mogu reći da sam ponosan što sam ambasador BiH u Crnoj Gori – kazao je Jukić – ne krijući oduševljenje gestovima crnogorskih navijača tokom mečeva fudbalskih i rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Upravo bi gestovi navijača dvije reprezentacije mogla biti iskra u produženom trajanju koja će svima poslužiti kao primjer – kazao je nekadašjnji crnogorski diplomata i novinar Radovan Miljanić.

– Među navijačama iz svih bivših jugoslovenskih republika ne razgovara se nego se reži – produkuje se mržnja, njeguje se neprijateljstvo. Ovo je za mene zaista jedan nesvakidašnji primjer – primjer čojstva i sa jedne i sa druge strane. Što bi Crnogorci rekli dobro se dobrim vraća – kazao je on.

Za TV E govorio je i nekadašnji predsjednik RK Bosna Nermin Salman – koji je crnogorsku javnost oduševio kupovinom karata našim navijačima pred meč rukometnih reprezentacija u Sarajevu.

– Gestom sam želio pokazati da su svi crnogorski navijači dobrodošli u Sarajevo i BiH i da ćemo uvijek nastojati biti dobre komšije i prijatelji – kazao je, između ostalog, Salman.

A oduševljenje Nerminom Salmanom nije krio predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore PetarKapisoda koji je, u izjavi za TV E, kazao da bi svi željeli da žive u svijetu u kojem ima više ljudi poput njega.

– Njegov gest je zavrijedio pažnju regiona – istakao je Kapisoda, dodajući da bi svi željeli da ga vide kad bude revanš – i pripreme mu iznenađenje u znak zahvalnosti.

A zahvalnost Crna Gora duguje i Fahrudinu Meškoviću, čovjeku koji je ugostio crnogorske navijače. U video izjavi kazao je da je želio da se oduži u ime BiH crnogorskim navijačima.

– Bilo je tako lijepo da su i naši i vaši navijači plakali. Ovako treba da radimo u budućnosti – da napravimo normalnu situaciju u ovim državama, da se družimo i da nema više ispada – to vrijeđa naše narode – naveo je on.

Kazao je i da su svi čekali ovakve događaje i nada se da će oni poslužiti kao primjer svima. Navodi i da rezultat nije važan – već odnosi među ljudima koji treba da budu puni poštovanja.

Na pitanje je li sirnica ili burek sa sirom, ambasador BiH u Crnoj Gori kroz smijeh oodgovara: “Uz dužno poštovanje, ali, ipak, sirnica”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here