“Kad je teško, pomislimo na titulu”

0

Budućnost polako privodi kraju pripreme na našem primorju – „plavi“ se u petak vraćaju u Podgoricu, dan ranije (četvrtak, 2. februar) će sparingovati protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca u Radanovićima u 14.00 sati – a do tada će raditi po unaprijed isplaniranom programu stručnog štaba na čelu sa Miodragom Džudovićem.

„Ima manjih upala i određenih bolova, ali podnosimo sve na najbolji način. Makar ja, ali mogu da tvrdim i za ostatak ekipe. Sve je to normalno u ovom dijelu priprema, a najbitnije od svega je što smo svi zdravi i željni rada, treninga i dokazivanja“, poručio je 25-godišnji vezista Miomir Đuričković.

„Svi se trudimo da kroz smijeh prođemo najteži dio priprema, koji je – ponavljam – neizbježan. Svako je spreman za šalu, ali kada smo u grupi i kada nas je više na okupu za dobru atmosferu su zaduženi Simić, Pavličić, Grbić, Ražnatović i Petrović“.

Đuričković je u prvom dijelu sezone bio jedan od najstandardnijih igrača, svjestan je da samo napornim radom može nadograditi svoju igru, ali u prvi plan ističe – kolektiv.

„Kroz pripreme, na ličnom planu se trudim da popravim neke stvari koje nisu bile dobre u prošloj polusezoni, ali najbitnije je da mi kao ekipa budemo pravi u svakoj situaciji. Očekujem da se, i kada je dobro i kada bude loše, držimo zajedno jer nas je upravo to dovelo do vrha tabele nakon lošeg starta“, vraća Đuri film na početak sezone kada je naš tim bio posljednji na tabeli, a sada dijeli prvo mjesto sa Sutjeskom.

Zajedništvo je izgrađeno tokom jeseni, a svi u „plavo – bijelom“ taboru tokom priprema veličaju atmosferu. I svi žele samo jedno – titulu na kraju sezone!

„Kada je teško na treninzima, naš cilj i motiv je pomisao na kraj sezone i proslava titule. Atmosfera je jedan od glavnih preduslova za dobar rezultat, mi je imamo, a nadam se da ćemo u sličnom raspoloženju ili još boljem dočekati početak druge polusezone“, jasan je Đuričković.

A o kvalitetnoj atmosferi dovoljno svjedoči podatak da su vezisti Miomir Đuričković i Luka Mirković cimeri – igraju na istoj poziciji, ali ne osjećaju zavist jedan prema drugome, već su podređeni uspjehu Budućnosti.

„Lui i ja jesmo na istoj poziciji, ali nikada nisam osjetio neke loše vibracije sa njegove strane, već samo riječi podrške. Sa druge strane, siguran sam da ni on nije osjetio da postoji neki rivalitet, jer je Mirković neko ko zaslužuje poštovanje zbog svega što je uradio za Budućnost. Jednostavno, ko god da igra, bitno je da Budućnost pobjeđuje i da svi na kraju budemo zadovoljni postignutim“, rekao je Đuričković.

Da podsjetimo – plavi tim je u pripremnom periodu do sada odigrao tri prijateljske utakmice (Rodanž 91 (4:0), Arsenal (1:3), Jezero (3:1)), a četvrti sparing rival je Metalac iz Gornjeg Milanovca u četvrtak u Radanovićima u 14.00 sati.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here