Kad navijači napušte stadion prije kraja, sve je jasno

0
FOTO: FSCG.ME

Mornar je bio apsolutni hit, ali nakon meča u Pljevljima, gdje je i pored totalne dominacije doživio poraz od Rudara, nikako da uhvati pravi ritam. Barani igraju dobro, ali osim Dečića, nijesu to ,,naplatili“ ni protiv Iskre, Sutjeske i Petrovca. Došao je zatim u nizu derbija i teških mečeva i duel protiv šampiona, gdje je Mornar imao dva lica. U prvom dijelu djelovao je pogubljeno, pravio početničke greške u odbrani, te u drugom dijelu gdje je i pored totalne ofanzive propustio priliku da makar dođe do počasnog gola i boljeg utiska.

Slavoljub Bubanja, trener Barana, odmah nakon meča, preuzeo je krivicu na sebe, iako su svi na stadionu bili u čudu kako jedna prvoligaška ekipa prima takve golove.

– Ne želim da kritikujem nijednog pojedinca, ni golmana, ni odbranu, ni bilo koga. Svi koji su igrali, a vidjelo se da je bilo promjena u timu, nekih spletom okolnosti, a nekih zato što sam ja tako odlučio, igrali su jer sam ja tako donio odluku. Očigledno je da sam pogriješio i naravno da sam spreman da snosim odgovornost – iskren je bio Slavoljub Bubanja, trener Mornara.

Da li je to bio signal da će svoj status staviti na razmatranje i upravi kluba, strateg prvoligaša sa ,,Topolice“, bio je jasan.

– Od prvog dana od kada sam u Mornaru imam sa ljudima iz kluba izuzetnu saradnju, prijateljsku i tako će bez obzira šta se desilo ostati. Mićo Perović i Mitar Novaković rade mnogo za klub i to se mora poštovati. Imam maksimalnu podršku, ali sam svjestan da neke stvari nijesu kako bi svi željeli. Već godinu sam ovdje, zbog svega lijepog što sam doživio želim da se uzdignemo, da Mornar bude opet hit. Svjestan sam da imamo dobar tim, problem je što imamo određeni problem jer postoji balans koji nije napravljen i plaćamo ceh. Nije problem izgubiti od Budućnosti, ali kada vidim publiku i naše navijače da odlaze sa stadiona prije završetka, onda mi je jasno. Rekao sam igračima i na 0:2, pa i na poluvremenu, da moramo da igramo fudbal. I, u nastavku jesmo djelovali bolje, naravno svjesni smo da je i Budućnost tada igrala iskusno, ali i kada se gubi mora se pokazati želja, odnos i zalaganje, jer će publika cijeniti takve stvari – gotovo u jednom dahu ispričao je Bubanja.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here