Kakav fudbal, u pitanju je opstanak klubova

0

Nisu svi hrvatski klubovi raspoloženi za nastavak sezone.

Hrvatski drugoligaši pokrenuli su inicijativu za prekid sezone koju su potpisali svi klubovi osim Hajduka, Dinama i Osijeka koji u Drugoj ligi nastupaju sa rezervnim timovima i predlog su podržali verbalno.

Kako je prenio SportCom.hr situacija je veoma teška, a u pitanju su opstanak i stabilnost klubova.

– Kako zaštititi zdravlje igrača, a da pritom ne mislimo isključivo na mogućnost zaraze koronavirusom, uzevši u obzir da jednaku, ako ne i veću prijetnju zdravlju drugoligaških igrača predstavlja ritam utakmica kroz ljetnje mjesece. Naš generalni stav je da ponovno okupljanje i treniranje igrača nije moguće te da nije u skladu sa zaštitom njihovog fizičkog i psihičkog zdravlja.

Drugo, željeli bi da se osvrnemo na veliki problem, a to je ekonomski aspekt u slučaju nastavka igranja prvenstvenih utakmica. Dovoljno je istaći kako su klubovima, koji u najvećoj mjeri finansijski zavise od proračuna lokalnih zajednica, uskraćene finansijske podrške koje su nužne za samo poslovanje klubova.

Pojedini klubovi imaju solidan broj gledalaca na svojim utakmicama i od istih ostvaruju prihode i smatramo da igranje pred praznim tribinama u drugoligaškim okvirima stvarno nema nikakav smisao. Rezultat svega toga može biti potpuno ekonomsko uništavanje klubova.

Pomoć nam je sada više nego ikada potrebna, bez obzira da li će takmičenje biti nastavljeno ili prekinuto, navedeno je u zajedničkom saopštenju klubova Druge lige Hrvatske.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here