Kako bi naši klubovi reagovali: Brazilci uveli revolucionarno pravilo

1

Svi koji prate brazilsku fudbalsku ligu znaju koliko promjena trenera i igrača naprave tamošnji fudbalski klubovi u toku jedne sezone.

Ponekad se čovjek zapita da li i oni najvatreniji navijači znaju ko im čini igrački kadar i ko je aktuelni trener kluba.

Zbog toga su u Brazilu odlučili da uvedu revolucionarno pravilo koje ima za cilj da trenerima omogući mir u radu i stbilnost posla.

Naime, tamošnji klubovi izglasali su predlog Fudbalskog saveza Brazila kojim se klubovima ograničava broj trenera koje smiju da promijene u toku jedne sezone.

Brazilski timovi mogli bi da otpuste samo jednog trenera u toku prvenstva, a i treneri imaju samo jednom pravo da daju otkaz. To znači da ako klub otpusti trenera, do kraja sezone ekipu će moći da vodi samo zaposleni član stručnog štaba koji je u njemu najmanje šest mjeseci.

Ukoliko sam trener podnese ostavku, klub ima pravo da dovede zamjenu, dok odlazeći trener više nema pravo da preuzima neki drugi tim.

– Na ovaj način želimo da zaštitimo trenere i uvedemo mir u naš fudbal. Trenerima će se na ovaj način omogućiti da u miru rade svoj posao i nešto naprave u klubovima koje vode i smatramo da će to pomoći brazilskom fudbalu, rekao je predsjednik Brazilskog fudbalskog Saveza Rožerio Kaboklo.

Prilikom glasanja 11 klubova je bilo za, dok je 9 klubova bilo protiv ovog pravila.

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here