Kako je hrvatski biznismen ucenjivao meksičkog fudbalera

0

Poznato nam je da se svašta dešava u svijetu fudbla, i da su fudbaleri često žrtve raznoraznih sumnjivih ljudi koji su bliski sa menadžerima i klubovima.

Jedan takav primjer je meksički fudbaler Fransisko Kikin Fonseka, koji je ispričao kako ga je posle prelaska u Benfiku u januaru u 2007. godine, presrio hrvatski „biznismen“ i tražio mu novac.

– Prišao mi je jedan hrvatski bizmnismen i rekao ‘Kikin, ne znam da li znaš, ali ja sam bio taj koji te je doveo u Benfiku’. Odgovorio sam da to nije tačno i da me je doveo predsjednik Benfike, koji je išao u Meksiko zbog mene – počeo je priču Fonseka i otkrio da mu je neimenovani Hrvat tražio čak 300.000 eura.

– Zauzvrat je bio, navodno, blizak s trenerom Fernandom Santošom kako bih igrao više. Otišao sam kod trenera i objasnio mi je da nema nikakve veze sa tom osobom. Taj biznismen me je opet zvao i prijetio smrću, govoreći da mi zna porodicu.

Fonseka je ispričao i kako se sve završilo.

– Ignorisao sam sve i vratio sam se u Tigres. Direktor kluba je morao na sud zbog tog transfera, ne znam kakve su to veze bile, naveo je.

Fonseka je u Lisabonu odigrao 13 utakmica, uz tri gola, ali nije više igrao u Evropi iako je bio smatran za velikog talenta. Za Meksiko je odigrao 43 utakmice i postigao 21 gol. Učestvovao je na Svjetskom prvenstvu 2006. godine gde je postigao gol upravo protiv Portugala.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here