Kako je Sančo naterao Real da ga se odrekne

0

Jedan od najboljih fudbalera Borusije Dortmund Džejdon Sančo je 2017. godine bio na korak od Real Madrida, ali je transfer na kraju propao.

Razlog za to jesu preveliki zahtjevi koje su imali Sančo i njegov otac, za tada, sedamnaestogodišnjeg tinejdžera sa kojim svjetska fudbalska javnost još nije upoznata.

Tada je madridski tim bio vladalac Evrope sa sjajnom ekipom, a Sančo, znali su to i u Realu, momak koji ima vrhunski potencijal i kojeg žele da dovedu i priključe ga svom drugom timu – Kastilji, prije nego što stasa za prvi sastav.

Međutim, uslovi Sanča i njegovog oca bili su da u ugovoru postoji stavka, prema kojoj mladom Englezu odmah mora biti garantovano mjestu u prvom timu, što menadžment Reala na čelu sa Zinedinom Zidanom nije želio da prihvati, smatrajući da je postepen napredak srazmjeran njegovim godinama, otkriva novinar ,,Asa“ Serhio Santos.

Sada se, navodno, Real opet uključio u borbu za Džejdona Sanča, ali će ovog puta morati da plate mnogo više nego li tada.

Mlada zvijezda dortmuntske Borusije je ove sezone postigla 20 golova i imala 20 asistencija i njegova vrijednost se procjenjuje na oko 100 miliona eura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here