Kaluđerović najavljuje pobjedu nad Savićevićem

0

Mnogo nepravilnosti u radu svih segmenata koji čine FSCG, štancuju se trenerske diplome, sudijska organizacija pod kontrolom jednog čovjeka…

Očigledno je da u crnogorskom fudbalu ima mnogo toga što nije dobro – to je prva impresija nakon gostovanja Jovana Kaluđerovića, bivšeg fudbalskog sudije i prvog protivkandidata Dejanu Savićević za izbor predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) u emisiji Arena na programu TV Nikšić. Kaluđerović je kao glavni problem naveo samovolju i nepoštovanje zakona od strane samog predsjednika FSCG:

” Savićević očigledno ne shvata da je došlo vrijeme da se zakoni ove zemlje moraju poštovati. U svojoj dokumentaciji imam šest – sedam odluka FSCG koje su od strane Uprave za inspekcijske poslove i Upravnog suda poništene. U tom smislu je i poslednja donešena danas kojom se nalaže da je svako održavanje Vanrednih sjednica neregularno i van zakona”, kazao je Kaluđerović.

Uprava za inspekcijske poslove obavijestila je FSCG da se Vanredna sjednica skupštine Udruženja klubova Sjever, a koju je ta organizacija zakazala za 29. jul, ne može održati:

” Zakoni ove zemlje se moraju poštovati, sve ovo što radi Dejan Savićević je neregularno. Njemu je jednostavno stalo da se ta Vanredna skupština održi kako bi na taj način verifikovati i njihove mandate na Sjeveru ali i njegov predsjednički mandat” jasan je Kaluđerović. 

Koje je rješenje ove situacije ?

” Jednostavno je, ono što je rekla UIP mora se poštovati. Vanredne skupštine ne može biti. Skupština na Sjeveru mora da se ponovi, da vidimo kakav će tu biti rezultat” kaže Kaluđerović i dodaje:

” To je važno za kompletan proces. I izbori za predsjednika FSCG moraju biti ponovljeni. Rezultat na Sjeveru umnogome bi promijenio odnos snaga na ponovljenim izborima za prvog čovjeka FSCG. Savićević, siguran sam, ne bi imao većinu”, smatra bivši fudbalski sudija sa Cetinja.

A kakvo bi stanje bilo prema Vašoj procjeni?

” Pogrešna je percepcija da je 27 potpisa od 45 većina. To zapravo i nije stvarnih 27 potpisa jer ih je sedam, u najblažoj mjeri, diskutabilno, da ne kažem falsifikovano ili na neki drugi način prisvojeno aktuelnom predsjedniku. Sve ukazuje na to, jedan od takvih je i potpis Veljka Boškovića”, smatra Jovan Kaluđerović.

Kada sve to znate, jeste li u komunikaciji sa UEFA i FIFA obavijestili te institucije, ako jeste, šta Vam kažu iz tih organizacija?

” Naravno, ovo u UEFA i FIFA znaju i vjerujte, tanka je nit koja održava crnogorski fudbal od kolapsa. Oni imaju ove informacije i zna se njihov stav – moraju se poštovati zakoni naše zemlje, to traže i prihvataju fudbalske organizacije” siguran je Kaluđerović koji je i vrlo samouvjeren:

” Moj pravac djelovanja je isključivo usmjeren ka poštovanju zakona ove zemlje. Neću sazivati nikakvu vanrednu skupštinu iako bih to mogao. To je jednostavno u suprotnosti sa zakonom. Pojaviću se na ponovljenoj skupštini i sigurno ću pobijediti Dejana Savićevića. Takvu borbu za predsjednika želim, ne drugačiju. Ako u takvoj borbi epilog i bude drugačiji, pružiću mu ruku i čestitati. Nije sramota u fer borbi izgubiti, posebno ne od jednog Dejana Savićevića” smatra Kaluđerović.

Čini mi se da je tokom Vaše predsjedničke kampanje dobar dio javnosti ostao pomalo zbunjen – neki i dalje smatraju da želite na neki način umanjiti Savićevićev fudbalski autoritet:

” To nije tačno. Evo sada kažem da je Dejan Savićević fudbalski genije, ne samo u crnogorskim okvirima, već i mnogo šire. Ali, kao predsjednik FSCG za ovih 20 godina neke stvari nije uradio kvalitetno, gotovo nepromijenjen mu je sastav prvih saradnika, sudijska I trenerska organizacija su posebno loše”, ima zamjerku Kaluđerović.

” U trenerskoj organizaciji se štancuju diplome, falsifikuju potpisi, radi se na telefonske pozive, za kandidate se prijavljuju osobe sumnjivih kvaliteta i kvalifikacija. To se odražava na rezultate, liga nam je pretposlednja u Evropi, u mlađim selekcijama od nas su gori samo San Marino i Gibraltar, to je sramota. Jedina smo zemlja iz bivše SFRJ čija se nijedna selekcija nije plasirala na neko takmičenje” imao je Kaluđerović mnogo zamjerki na račun trenerske organizacije.

“Isto je sa sudijskom. Danas je umjesto Ivanovića na mjesto glavnog inspektora sudijske organizacije postavljen Dragan Drljević. To je čovjek koji nikada nije sudio Prvu ligu, baš kao ni njegov prvi pomoćnik. Savićević je imao mnogo primjedbi na račun suđenja ali nikako da smijeni Radojicu Kruščića, komesara za suđenje, mogu slobodno reći najvećeg grobara sudijske organizacije. Savićević je samovolju prema sudijama pokazao tako što je direktno sa liste skinuo Šćepanovića i Milačića koji jesu napravili greške, ali kazna je bila drakonska. To je bila neka vrsta osvete Sutjesci koja nije poslala delegate na sjednicu” kaže Kaluđerović.

Koja je poruka za kraj ?

” Ovaj proces je počeo i mora se završiti ali samo u zakonskim okvirima. Siguran sam da vrlo brzo stvari u crnogorskom fudbalu neće biti iste. Iskoristio bih priliku da fudbalerima Budućnosti i Sutjeske poželim mnogo uspjeha u evropskim nastupima jer bi njihov plasman u narednu rundu Lige Konferencija za naš fudbal značio mnogo” zaključio je Jovan Kaluđerović.

IZVOR: RTNK.ME

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here