Kandić: Imamo šanse!

0

U revanš susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija u Podgorici večeras se sastaju Arsenal i Alaškert iz Jermenije, u 20:30 časova.

Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom Fudbalskog kluba Arsenal Dejanom Kandićem, koji je rekao da je sve spremno za utakmicu, kao i da Arsenal ima šanse protiv Alaškerta koji je favorit.

Podsjetimo da je u Jerevanu bilo je neriješeno 1:1.

,,Očekivanja su pozitivna, jer smo napravili pozitivan rezultat u Jeremenu. Alaškert jeste bolji protivnik i mnogo veći klub od našeg Arsenala. Dosta su jači u finansijskom i organizacionom smislu, sa jednom lepezom stranaca koji igraju u tom klubu. U svakom slučaju utakmica u Jeremenu je pokazala da možemo da se nosimo sa njima, čak smo imali u jednom trenutku i pobjedu u ruci, što nam daje za pravo da se nadamo najboljem mogućem rezultatu večeras i da u suštini napravimo novi najveći uspjeh u istoriji kluba Arsenal.“

Pobjednik ovog susreta igraće protiv mađarskog Debrecina.

Veliki uspjeh za Arsenal bio je ulazak u Prvu ligu prošle godine, a da FK Arsenal nastavlja sa velikim uspjesima pokazuje ulazak u kvalifikacije za Ligu konferencija. Mnogima zvuči nevjerovatno, ali predsjednik kluba Dejan Kandić kaže da ništa manje nije ni očekivao:

,,Kada smo došli u klub 7. aprila 2021. Novica Radojičić, Ivo Radovanović i ja već tada smo znali da ćemo da igramo Prvu ligu, u suštini ne bi drugačije ni ulazili u klub. Zatim, kada smo vidjeli da možemo da napravimo ozbiljnu organizaciju u klubu, osjetili smo da možemo da idemo i korak dalje. One noći kada smo ušli u Prvu ligu ja sam obećao da će Arsenal do 2025. godine da igra u Evropi. Obistinilo se obećanje“, rekao je Kandić.

U kvalifikacijama za evropska takmičenja, za pobjedu se dobija bod, a za remi 0,5, tako da Crna Gora već ima 2,5 bodova.

Kako kaže naš sagovornik poznato je da crnogorska liga pada na ljestvici evropskih selekcija i da smo došli do predzadnje pozicije. Međutim rezultati koje su ostvarili Sutjeska i Budućnost pobjedama u prvom meču i remi Arsenal daje nadu da će u revenašu naši predstavnici ostvariti dobar rezultat i podići rejtinga za tri-četiri mjesta.

U slučaju da koeficijent bude dobar, uskoro bismo mogli izaći iz zone četiri najgore rangirane države na UEFA listi, a to bi značilo da ćemo opet imati četiri kluba u Evropi, ali i da naš prvak više neće igrati u pretkolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Novost je da je juče Fudbalski savez Crne Gore odnosno Komisija za takmičenje prihvatila Arsenalov stadion, te da se 29. jula očekuje prva utakmica na renoviranom stadionu, kada bi trebala da se igra utakmica drugog kola protiv Jezera.

,,Mi se nadamo da nećemo igrati tada tu utakmicu, jer kada bi večeras prošli Alaškert 27. jula bi ugostili Debrecin, pa pretpostavljamo da bi savez tada izašao u suret i odložio utakmicu protiv Jezera“, dodaje Kandić.

Podsjećamo da je Opština Tivat organizovala desetak autobusa koji danas u 17:30 kreću sa platoa SD Župa za stadion DG Arena u Podgorici. Autobusi su prvenstveno namjenjeni za Arsenalov podmladak i njihove roditelje, ali onda i za sve zainteresovane građane. Dejan Kandić je zamolio sugrađane da dođu malo ranije kako bi autobusi krenuli na vrijeme, da ne bi bilo nikakvih problema takođe je zamolio da svi idu autobusima, jer je to najsigurniji vid prevoza koji vodi direktno do stadiona, a pratiće ga organi reda.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here