Kapiten “orlića” o igranju za Kosovo: Ko sam ja da…

0

Mnogo bure u srpskoj fudbalskoj javnosti izazvala je informacija da je kapiten Srbije U-17 Arton Zekaj dobio poziv da zaigra za reprezentaciju Kosova.

O ovoj temi je govorio predsjednik FS Kosova Fadilj Vokri za tamošnje medije.

Mladi defanzivni vezista Sopota je u izjavi za Novosti demantovao bilo kakav kontakt sa FS Kosova.

– Niko me nije zvao da igram za fudbalsku reprezentaciju Kosova, a oko te teme nisam ništa komentarisao za medije. Imao sam samo jedan poziv od strane medija u kojem sam govorio o borbi Sopota za opstanak. Nigdje nije ni pomenuto ništa vezanu za tu temu, a onda krenem na trening i pročitam neke stvari koje nemaju nikakve veze sa istinom, rekao je Zekaj za Novosti.

Zekaj, koji je prošao omladinsku školu Partizana, naglasio je da uopšte nije razmišljao da mijenja reprezentaciju i da je neistina da će zaigrati za Kosovo, ukoliko u budućnosti ne dosegne do A reprezentacije Srbije.

– Nisam dobio nikakav poziv, niti sam u tom pravcu ikada razmišljao. Vjerujte mi, puna mi je glava, telefon ne prestaje da mi zvoni, ne znam više ni šta bih pričao kad ne postoji nikakav osnov za bilo kakve polemike ili objašnjavanja. Pominje se da bih zaigrao za Kosovo u slučaju da ne budem u planu A selekcije Srbije. To je krajnje nekorektno, ko sam ja da bih bilo koga uslovljavao, dodao je Zekaj.