Karadžić: Osam stranaca vodi u „gušenje“ domaćih igrača

0

Inicijativa Crvene zvezde za povećanje broja stranaca prilično je uzburkala strasti u srpskom fudbalu, a svoj sud o ovome dao je i nekadašnji predsjednik FS Srbije, Tomislav Karadžić.

Uz ocjenu da razumije potrebu da ekipe budu konkurentne u evropskim takmičenjima Karadžić je naglasio da treba poštovati Statut FSS.

– Prvo, trebalo bi poštovati Statut FSS, odnosno tajming eventualnog uvećavanja broja stranaca u protokolima utakmica srpske Superlige. Drugo, razumljiva mi je potreba učesnika Lige šampiona i Lige Evrope za takvim pojačanjima, da bi mogli da se ravnopravno nose sa rivalima tamo, a tim pozitivnim rezultatima konstantno popravljaju svoj materijalan položaj. Ostali, platežno manje sposobni klubovi, trebalo bi da stave akcenat na rad s mlađim kategorijama. S tim što ni ovi „veliki“ ne bi smjeli da zapostave svoju „proizvodnju“ prvotimaca, izjavio je Karadžić za Danas.

Njegov nezvanični predlog se nalazi negdje na sredini.

– Trebalo bi imati meru u svemu, pa i ovome. Osam stranaca bi vodilo u „gušenje“ domaćih igrača, zbog čega mi se šest takvih fudbalera čini kao razumnija mjera, dodao je Karadžić.