Karadžić: Samo nas je Dejo podržao

0
Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je prvi čovjek naše kuće fudbala Dejan Savićević podržao kolege iz Beograda tokom rasprave o prijemu Kosova u UEFA.

Na današnjem Kongresu u Budimpešti Kosovo je sa 28 glasova za i 24 protiv primljeno kao punopravni član Evropske fudbalske unije.

“Poslije burnih dešavanja na Kongresu UEFA i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osjećam obavezu da istaknem sljedeće. Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza,koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se glasi za promjenu člana 5. tačka 1 Statuta UEFA koji bi i pravno otvorio vrata FS samoporoglašene države Kosovo u članstvo UEFA. Dejan Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene. Uostalom, citiram njegove riječi izgovorene sa kongresnom govornicom:Šta će nam onda Statut ako ne poštujemo”, rekao je Karadžić, a prenose srpski mediji.

Nakon Kongresa UEFA mediji u Albaniji su prenijeli informaciju da je naš Savez sa Savićevićem na čelu podržao zahtjev Kosova.

izvor: CdM