Alarm: Katastrofalna godina mlađih kategorija crnogorske reprezentacije

0

Za mlađe fudbalske selekcije Crne Gore 2017.godina je bila što bi u narodu rekli – ne ponovila se.

Fudbaleri mlade (U21), omladinske (U19) i kadetske (U17) reprezantacije odigrali su 14 zvaničnih utakmica, a rezultat je poražavajuć.

Upisana je samo jedna pobjeda (omladinci protiv Albanije 1:0), dva puta su remizirali, a čak 11 puta su naši fudbaleri pognute glave napuštali teren.


Najveće razočarenje je bez sumnje mlada reprezentacija koja je u prvih pet kola kvalifikacija za Evropsku prvenstvo upisala četiri poraza (Francuska 1:2, Slovenija 1:3-0:2, Bugarska 1:3) i  jedan remi (Kazahstan 1:1).

foto: fscg.me

Pored toga ove godine U21 reprezentacija je igrala i dva prijateljska meča i oba je izgubila (Makedonija 0:2 i Ukrajina 1:2).


Omladinci su jedini upisali pobjedu, kao što smo već rekli u meču sa Albanijom.

Poraze su doživjeli od Norveške (0:3) i Ukrajine (0:4).

Osim toga omladinci su bili loši i u prijateljskim utakmicama.

Upisali su jednu pobjedu nakon penala protiv Škotske (2:2-6:5), odigrali su neriješeno sa Rumunijom (0:0), a poraženi su od Mađarske (0:2), Rumunije (1:2) i Makedonije (0:1).


Kadeti su poraze nizali od Elitne runde kvalifikacija za jedno, do prve runde kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo.

Redom smo gubili od Škotske, Švajcarske, Srbije, Italije i Gruzije, a samo Letonija nije uspjela da nas pobijedi.

Ni u prijateljskim mečevima nismo bili bolji. Porazi su upisani od BiH (dva puta), Ukrajine (dva puta), Češke (dva puta), Kipra. Sa Kiprom smo odigrali neriješeno, kao i sa BiH, a jedinu pobjedu smo ostvarili protiv selekcije Sarajeva.

UKUPAN SKOR: 3-4-24.

izvor: CG Fudbal