Klub Briž bio šampion 15 dana, šta se dešava u Belgiji?

0

Prva država koja je proglasila šampiona, tako što je okončala fudbalsko prvenstvo po trenutnom poretku, bila je Belgija.

Tog 2. aprila stigla je vijest da se u Belgiji više neće igrati, a da je novi šampion Klub Briž, koji je u trenutku prekida bio ubjedljivi lider na tabeli, mada je tek trebao da se odigra Plej of. Dvije sedmice kasnije predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin zaprijetio je Belgijancima da neće učestvovati u evropskim kupovima ukoliko ne okončaju sezonu na terenu. Taj stav UEFA malo je ublažen narednih dana, pa sada u Belgiji vlada prava pometnja kada je epilog aktuelnog šampionata u pitanju.

Rukovodstvo Župile lige donijelo je jednoglasnu odluku o novom šampionu, ali skupština još nije odžana i nije potvrdila kraj sezone. Sjednicu su juče imale i belgijske vlasti, ali se, pored svih problema, nisu dotakli fudbala.

– Očekivali smo se da će stvari biti jasnije, ali razumijem da političari sada imaju važnijih stvari od fudbala. Možda bi bilo najbolje da još jednom otkažemo skupštinu, rekao je prvi čovjek Saveza Mehdi Bajat.

Neki klubovi počeli su da negoduju, a najglasniji je Antverp koji se bori za plasman u Ligu šampiona. Oni ne žele da se prvenstvo Župile lige okonča na ovakav način i da titula ode u Briž. Njima su se pridružili i čelnici Anderlehta i Genka, pa neće biti čudo ukoliko Belgijanci promijene odluku o kraju prvenstva.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here