Ko ne dođe na okupljanje, može se odmah i oprostiti od reprezentacije

0

U januaru će se igrati Afrički Kup nacija, a na njemu će učestvovati i selekcija Maroka.

Maroko s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić, koji je govorio o trenutnoj situaciji pred ovo takmičenje.

Naime, iz Evropskog udruženja klubova rekli da neće dopustiti svojim fudbalerima da učestvuju na Afričkom Kupu nacija, a to se, naravno, ne sviđa ni Halilhodžiću.

“Sa zdravstvenom situacijom sve je kompliciranije i teže. Za sada je velika bitka između različitih lobija. Igrači su dužni doći u reprezentaciju, a klubovi čine sve da to zaustave. Neki su čak prijetili igračima, da bi mogli izgubiti mjesto”, rekao je selektor Maroka za AFP.

“Vjerovatno će biti veliki problem računati na sve igrače koji nastupaju u Evropi”, nastavio je Vaha, koji u selekciji Maroka ima fudbalere iz Italije, Francuske, Engleske i još nekih evropskih zemalja.

Što se mene tiče, ko ne dođe, znači da nije dovoljno vezan za reprezentaciju i može se oprostiti”, poručio je Halilhodžić za kraj.

Afrički Kup nacija počinje 9. januara, a finale će se igrati 6. februara. Maroko se nalazi u grupi C sa Ganom, Komorima i Gabonom.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here