Kokeza: U srijedu konačna odluka o nastavku sezone, biće kako većina klubova odluči

0

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je za ,,Tanjug“ da će u srijedu i zvanično biti donijeta odluka o nastavku Linglong Superlige Srbije.

Od danas, klubovi su dobili dozvolu da se vrate u trenažni proces, ali poštujući propisane mere od strane Ministarstva omladine i sporta.

Ono što je i dalje nepoznanica, jeste kada će se srpski šampionat nastaviti, ali i u kom formatu će se odigrati finiš sezone.

– Kao i do sada pratili smo odluke Vlade Republike Srbije, trudili se da se ponašamo maksimalno odgovorno, da zdravlje bude na prvom mjestu, pa onda sve ostalo i u odnosu na trenutne okolnosti realno je očekivati da se krajem maja nastavi fudbalska sezona u Srbiji. U srijedu se održava Izvršni odbor FS Srbije posle kojege ćemo imati i konkretnije informacije – otkriva dileme Slaviša Kokeza.

Zbog spremnosti igrača i malo vremena za povratak u formu, pitanje je hoće li se klubovi odlučiti na kraći format ili onaj koji je određen prije početka sezone.

– Klubovima Super i Prve lige poslali smo dopis u kojem očekujemo da se izjasne i zvaničnim putem saopšte svoj stav u vezi sa nastavkom takmičenja. Konkretno – da li su za opciju sa 11 ili sa četiri kola do kraja prvenstva. Vodićemo se stavom većine odnosno uskladićemo završetak prvenstva kako bude tražilo više klubova. Kup takmičenje se nastavlja bez bilo kakvih promjena – rekao je Kokeza i potom dodao da bi određeni format mogao da utiče na narednu sezonu:

– Ako bude 11 kola ništa nećemo menjati i o tome se neće ni diskutovati. U slučaju da budu četiri kola, obavićemo dodatne konsultacije sa klubovima. I ako se dogodi da bude proširenja to bi bile posebne odluke organa FSS-a koje bi se odnosile samo za ovu sezonu

Glas najvećih srpskih klubova Partizana i Crvene zvezde, neće biti jači od ostalih, ističe prvi čovek FSS-a.

– Poštujemo Crvenu zvezdu i Partizan kao dva naša najveća kluba. I uvažavamo njihove stavove. Kao što sam rekao, vodićemo se mišljenjem većine klubova – podvukao je Kokeza.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here