Komnenović: Nadamo se da ćemo infrastrukturu Arsenala dovesti do toga nivoa da se na njemu igraju sve…

0

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović  upriličio prijem za fudbalere FK Arsenal koji su na turniru Balkan Alpe Adria u Beču osvojili prvo mjesto.

“Veliko mi je zadovoljstvo da smo danas ugostili mlade fudbalere FK Arsenal i moram reći da imamo sjajan podmladak kluba koji ima sedam selekcija i 330 članova. To je pravi dragulj fudbalskog kluba koji se takmiče u prvoj fudbalskoj ligi i  polufinalista je kupa prvi put u istoriji kluba koji postoji preko 100 godina I jedan je od najstarijih u Crnoj Gori pored FK Lovćen”, kazao je Komnenović.

On je istakao da omladinci Arsenala u kontinuitetu postižu dobre rezultate I to je bio razlog što je organizovan prijem za njih u susret Novoj godini.

“Sa rukovodstvom kluba razgovarali smo i o realizaciji planiova za razvoj FK Arsenal prije svega o radovima na rekonstrukciji glavnog terena koji su u toku , a u koje FSCG i Opština ulažu preko 700.000 eura. Na pomoćnom terenu nakon dobijenih urbanističko-tehničkih uslova izgradiće se nove svlačionice. Nadamo se da ćemo infrastrukturu Arsenala dovedemo do toga nivoa da se na njemu igraju sve utakmice”, poručio je Komnenović.

Dejan Kandić predsjednik FK Arsenal istakao je da 2022. godina bila je jako uspješna i neočekivano dobra za FK Arsenal.

“Prvi tim je nakon 108 godina uspio da izbori plasman u Prvu ligu, mlađe kategorije takođe bilježe odlične rezultate a posebno bih istakao generaciju 2010/11 koji nižu uspjehe koji nam daju nadu da ćemo kroz 5 do 6 godina imati prvotimce u najvećem broju iz Tivta. Naporno radimo da sva naša djeca u najvećoj mjeri budu članovi Arsenala dugo godina. Trenutno preko 300 mališana iz Tivta trenira u FK Arsenal i to je situacija koju po prvi put imamo u klubu”, kazao je Kandić.

On je izrazio nadu da će 2023. godina biti godina iskušenja po svim pitanjima a primarni cilj biće opstanak u ligi.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here