Komšije dobijaju novog selektora

0

Hrvatska fudbalska reprezentacija izborila je nastup na Evropskom prvenstvu 2020. godine. Selektor Zlatko Dalić pokušat će ponoviti istorijski uspjeh iz Rusije.

‘Vatreni’ će u grupi D igrati s Engleskom, Češkom te pobjednikom play-offa u kojem su Škotska, Izrael, Norveška i Srbija.

Iako Dalić nije sigurno rekao kako će otići nakon Eura 2020., trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica ozbiljno bi razmislio o ponudi HNS-a.

Imam ugovor s Dinamom. Ali, ako se otvori selektorska pozicija, sjest ćemo i porazgovarati. Moja je budućnost usko vezana za Dinamo, ovdje mi je lijepo i imam sjajan odnos sa svima u klubu“, rekao je Bjelica za Sportske novosti dodavši:

Ne želim otići u, 14. klub Bundeslige ili Serie A i zbog toga napustiti Dinamo s kojim igram Ligu šampiona ili Evropsku ligu. To za mene nema smisla.

Podsjetimo, u intervjuu za špansku Marcu Bjelica je prije nekoliko nedjelja o temi reprezentacije rekao sljedeće:

Postoji puno glasina da bih mogao biti sljedeći selektor Hrvatske, nakon Eura 2020., jer je sadašnji selektor rekao da će otići nakon toga. Sad sam među ljudima glavni kandidat. Biti izbornik svjetskih doprvaka ponos je za bilo kojeg trenera, voditi svoju zemlju želja je svakog trenera“, poručio je Bjelica.