Kontroverzna odluka pravosuđa: Napad na sudiju bez krivičnih posljedica u Nikšiću

0

U posljednjem kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, umjesto fokusiranja na igru i sportske rezultate, pažnja je ponovo bila usmjerena na negativne pojave – sukobe i nasilje. Incident koji je zasijenio sportski duh dogodio se u Nikšiću, gdje su navijači Sutjeske izrazili svoje nezadovoljstvo odlukama sudije Dejana Markovića.

Nezadovoljstvo je kulminiralo kada je sudija Marković poništio gol Draganu Griviću, dok je prethodni apel za penal protiv Petrovca ostao neuslišen. Ogorčeni navijači su prešli granicu podrške svojoj ekipi, pokušavajući fizički da napadnu sudiju. Intervencija policije spriječila je moguće ozbiljnije posledice, zaustavljajući jednog od navijača koji je zamahnuo ka sudiji.

Policija je nakon meča privela nekoliko navijača, poznatih kao „vojvode”. Međutim, tužilac Dejan Đorojević iz Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću izjavio je da u ovom incidentu nema elemenata krivičnog dela, što dodatno komplikuje situaciju i izaziva pitanja o pravdi i sigurnosti na sportskim događajima.

Ovakvi događaji stvaraju sumornu sliku crnogorskog fudbala, gdje nasilje i neprimjereno ponašanje zasjenjuju sport i talent koji bi trebali da budu u centru pažnje. Ovo je poziv na hitnu akciju kako bi se vratila sigurnost i red na stadione, te kako bi se omogućilo da fudbal ponovo postane mesto pravedne i čiste sportske borbe.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here