Kopa Amerika: Peru eliminisao Urugvaj, Suarez tragičar

0

Urugvaj – Peru 0:0 pen.4:5

Od osam reprezentacija učesnica četvrtfinala Kopa Amerika samo je Argentina postigla gol u regularnom vremenu. Treći meč četvrtfinala ovog takmičenja završen je bez golova, a fortuna je bila na strani Perua.

Urugvaj je bio daleko bolji rival u regularnih 90 minuta, njegovi igrači su postigli čak tri gola, ali su sva tri poništna zbog ofsajda nakon konsultacija sa VAR sobom. Imali su Urugvajci i nekoliko odličnih prilika, a najbolje su propustili Kavani i Godin i to na identičan način – iz blizine, po sredini gola slali su loptu visoko preko prečke.

Pobjednika su odlučili penali, a jedini koji je promašio udarac sa „bijele tačke“ bio je Luis Suarez već u prvoj seriji. Golman Perua Galese bacio se na pravu stranu, lopta ga je pogodila u stomak, a malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti odlučujući detalj. Svi ostali izvođači bili su perfektni, a Galese i Muslera nisu bili ni blizu da odbrane neki od narednih 9 penala.

Peru je u polufinalu ponovo nakon četiri godine, tada je poražen od Čilea, a upravo će Čileanci biti rival Perua u borbi za finale. Podsjećamo, prvi polufinalni par čine Brazil i Argentina.