KORONA JE UČINILA SVOJE: Italijanski velikan zbog krize prodaje tri mlade zvijezde za 120 miliona eura

0

Finansijski problemi pokosili su brojne evropske klubove zbog pandemije koronavirusa, a ako dođe drugi talas oni će postati još ozbiljniji.

Jedan od klubova koji je pod stalnim pritiskom zbog finansija, zbog čega su primorani prodavati svoje bisere prije dostizanja vrhunca, definitivno je i Roma.

Uprava rimskog velikana krajem je prošle godine bila u pregovorima oko prodaje kluba kompaniji „The Friedkin Group“, ali cijela stvar je stavljena u fazu mirovanja zbog pandemije.

Iz tog razloga, ‘Vučica’ će biti primorana prodavati svoje najvažnije mlade igrače ovog ljeta, tvrdi „Gazzetta dello Sport“, jer je lako moguće da neće ugledati Ligu šampiona sljedeće sezone, što će im biti druga sezona zaredom, a to je finansijski krucijalna stavka u poslovanju kluba s Olimpika.

Kako prenosi isti izvor, Roma će ovog ljeta biti primorana prodati tri od četiri glavna mlada igrača na kojima je planirala graditi budućnost i eventualno za puno veće cifre prodati ih nešto kasnije.

Taj trojac čine Čengiz Under, Džastin Klajvert i Patrik Šik, dok je jedina dobra stvar u ovoj priči činjenica da će u klubu ostati Nikolo Zaniolo, najveća nada u dresu ‘Vučice’ još od Franćeska Totija.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here