Home Ex-Yu Korona u šampionatu Hrvatske, za sada situacija pod kontrolom

Korona u šampionatu Hrvatske, za sada situacija pod kontrolom

0
Korona u šampionatu Hrvatske, za sada situacija pod kontrolom

Šampionat Crne Gore zvanično je ponovo prekinut zbog koronavirusa i neće biti nastavljen, a virus Covid-19 ugrozio je završetak još jednog šampionata u susjedstvu.

Prva nogometna liga Hrvatske mogla bi biti prekinuta zbog pojave koronavirusa u jednom od klubova, ali prema posljednjim informacijama to se ipak neće dogoditi.

Kako je prenio tportal.hr, Inter iz Zaprešića je obavijestio javnost da je jedna osoba u klubu zaražena, a kako je vijest uslijedila neposredno nakon utakmice sa Rijekom postojala je bojazan da će šampionat biti prekinut.

– Hrvatski nogometni savez upoznat je sa informacijom da je sportski radnik Intera iz Zaprešića zaražen virusom Covid-19. O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna grupa HNS-a za povratak takmičenju. Klub je reagovao po svim zacrtanim protokolima i preporukama štaba Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne grupe, poručili su iz HNS-a.

– Nadležna epidemiološka služba je provela ispitivanje te su skladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju – među takvim nema igrača prvog tima, dodaje se u saopštenju Saveza.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here