Korona virus uzima danak: Premijerligaš raspušta ekipu!

0

Još jedna potvrda da posle pandemije koronavirusa ništa u svijetu sporta neće biti isto, stiže nam iz engleske Premijerlige.

Vlasnik engleskog Bornmuta, Maksim Demin, odlučio je da u prelaznom roku koji slijedi rasproda sve glavne fudbalere svog tima. Rus je uveo klub u Premijer ligu 2011. godine, po prvi put u istoriji, a prethodnih godina potrošio je ogroman novac na dovođenje pojačanja. Sada je odlučio da promijeni strategiju i očekuje se da će uslijediti egzodus sa “Din Korta“.

Među onima koji će potražiti novu sredinu su i, po svima, dvojica najboljih igrača “trešnjica“, Kalum Vilson i Norvežanin Džošua King. Oni bi mogli da donesu najviše novca klubu, ali je sada i to pitanje, pošto se ne zna kako će reagovati tržište poslije završetka pandemije. Bornmut bi mogao da ostane i bez Dejvida Bruksa, a u grupi fudbalera za koje neće stići obeštećenje, pošto im ističu ugovori, nalaze se Rajan Frejzer i Džordan Ajb. Ukoliko se ostvari ovakva najava, nema sumnje da će uslijediti i prodaja golmana Asmira Begovića, koji je trenutno na pozajmici u Milanu, ali je jedan od najplaćenijih igrača.

Naravno da će ovakav scenario potpuno promijeniti ambicije ovog kluba u narednoj sezoni, mada će oni i ove, ukoliko se prvenstvo nastavi, imati velikih problema da obezbijede opstanak u Premijer ligi.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here