„Kosovo nije država, nego pećina“: Reprezentativac Azerbejdžana nakon poraza u Prištini kazao da nisu poštovali protivnika

0

Reprezentacija Azerbejdžana izgubila je u posljednjem meču Divizije D Lige nacija u Prištini od Kosova čak 4:0, ali poraz nije ono što je gostima najviše smetalo.

Njihova ključna utakmica igrana je na stadionu „Fadilj Vokri“, a gosti iz bivše Sovjetske republike su dočekani na nož od strane ozlojeđenih navijača Kosova na tribinama.

Razlog za to jeste što Azerbejdžan nije priznao samoproglašenu državu Kosovo, iako je svejedno pristao da njihov nacionalni tim igra protiv njih u Prištini.

Zato su dočekani zvižducima i uvredama, koje nisu prestajale čak ni tokom intoniranja himne, a to je posebno izneriviralo azerbejdžanskog igrača Ruslana Gurbanova.

„Uprkos svemu, morate biti čovjek, i poštovati vrijednosti druge nacije. Činjenica da je himna Azerbejdžana izviždana znači da oni nisu poštovali protivnika. Vlada Azerbejdžana je uradila pravu stvar što nije priznala Kosovo, jer oni nisu država, već pećina“, poručio je Gurbanov novinarima poslije utakmice i time izazvao bijes medija na Kosovu, prenose Novosti.

izvor: standard.co.me

Advertisements