KRATKO I JASNO: Miralem Pjanić otkrio što misli o rivalstvu s Interom!

0

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić nalazi se u Bosni i Hercegovini gdje se sa svojom reprezentacijom priprema za kvalifikacioni duel sa Finskom.

U intervjuu koji je Pjanić dao Radio Sarajevu, veznjak Juventusa je govorio o tekućoj serije Seriji A nakon Juveove pobjede (2:1) nad Interom.

– Moj san je da budem među najboljima na svijetu, radim na tome i zadovoljan sam kako mi ide. Bio sam među najboljima protiv Intera? Smatram da je sve prošlo dobro, započeo je Pjanić svoj intervju, pa nastavio:

– Rivalstvo s Interom? Potpuno zasluženo smo ih pobijedili i konačno stigli do prvog mjesta u Seriji A. Mislim da je naša ekipa ubjedljivo najbolja u Italiji, a u nedjelju smo to i potvrdili.

– Želimo da osvojimo sve trofeje. To je cilj Juventusa. Juve je klub koji je među prva tri ili četiri najbolja na svijetu. Naši ciljevi su visoki, ne samo ove sezone, već svake godine, završio je veznjak ‘Zmajeva’.

Pjanić se pridružio Juveu iz Rome u ljeto 2016. godine uz odštetu od 32 miliona eura. U Torinu je osvojio je tri Skudeta, upisavši čak 144 nastupa u svim takmičenjima.