Kreće nova sezona u 1.CFL, Budućnost i Sutjeska u borbu za titulu, Iskra vidi svoju šansu

0

Nova fudbalska sezona u Crnoj Gori zvanično počinje sjutra mečom Dečić-Budućnost. Utakmica se igra na Zlatici jer se izvode radovi na stadionu u Tuzima koji će uskoro dobiti reflektore.

Da se sada okrenemo novoj sezoni u Prvoj fudbalskoj ligi Crne Gore. Vjerujemo da će ovo prvenstvo biti itekako zanimljivo, čak i više nego prošlogodišnje.

Dosta ekipa je značajno izmijenilo svoje igračke kadrove, bilo je i promjena na klupama. Ali, čini se da su glavni kandidati za šampionski tron Budućnost i Sutjeska. Dok će šansu za napad na čelo tabele tražiti i odlična ekipa Iskre koju su u odnosu na prošlu sezonu napuštili samo Camaj i Karaklajić.

FOTO: FK-BUDUCNOST.ME

Budućnost je dovela nekoliko pojačanja: : Nemanja Sekulić /Zeta/, Velizar Janketić /Rudar/, Igor Ćuković /Rudar/, Miomir Đuričković /Grbalj/, i time nadomjestila odlaske Kalezića, Milića, Stojiljkovića… Ostali su glavni igrači iz prošle sezone, Božović, Ivanović i Grbić tako da se sa sigurnošću može reći da su „plavi“ glavni kandidati za odbranu šampionskog pehara.

Sutjeska je takođe pojačala svoje redove i dolaskom trenera Radojičića najavljen je pohod na trofeje. Podsjećamo Sutjesku su pojačali Milivoje Raičević /Petrovac/, Nikola Stijepović /Rudar/, Admir Adrović /OFK Titograd/, Filip Mitrović /Kom/. S druge strane klub su napustili Miljan Vlaisavljević /Rudar/, Stefan Nikolić /Krupa/, Marko Vučić /?/, Nemanja Nedić /Tiči/, Bojan Ciger /?/.

Trećeplasirani tim prošlogodišnjeg šampionata, ekipa Iskre malo je mijenjala u odnosu na dva gore pomenuta tima. Stiglo je i nekoliko provjerenih igrača, tako da je za očekivati da se izabranici trenera Nedovića ove sezone umiješaju u borbu za najveći plasman! Organizacija u klubu je primjer kako fudbalski timovi u Crnoj Gori trebaju da se organizuju ukoliko misle na napredak i budućnost. Iskra je u posljednjih nekoliko godina svijetli primjer zdravog napretka kluba, kako od infrastrukture koja i dan danas napreduje i sve je bolja, do administracije, odnosa sa medijima, navijačima, sportskom javnošću uopšte.

Mnogo više se očekivalo od Zete u ljetnjem prelaznom roku. Uprava kluba je dovela svega dva pojačanja Vaska Kalezića i Aleksandra Milića, a otišli su Baošić koji će prema našim saznanjima pojačati pojačati jedan tim iz Mađarske. Takođe, klub su napustili i reprezentativac Nemanja Sekulić, Balša Goranović, Armin Bošnjak. Sopu je propao transfer u Švedskoj tako da se njegov dolazak „očekuje“. Prošle sezone je viđena glavna boljka Zećana, a to je napad koji nije bio na nivou. Najavljivao je ranije i trener Roganović dolazak napadača, međutim od toga nema ništa. Naravno, treba istaći da je i ovaj tim kadar da se bori za gornji dio tabele, ali uz par pojačanja „vukovi“ su mogli da se upuste u borbu za mnogo veći plasman…

Podgorica će i u ovoj sezoni pokušati da izbori sredinu tabele, ali će u slučaju da joj se ukaže prilika napasti i pozicije koje vode u Evropu. Igrački kadar je pretrpio nekoliko izmjena, doveden je i novi trener, dosadašnji strateg omladinske selekcije Crne Gore Milorad Peković.

Ofk Titograd u novi šampionat ulazi znatno jači, ali fokus će, u odnosu na prethodne šampionate biti na mladim igračima. Dakle, cilj kluba je afirmacija mlađih fudbalera koji će kasnije karijeru graditi u inostranim ekipama. To je potvrdio i trener u klubu Mirko Raičević. 

Foto: FC Decic (FB)

Novi prvoligaš ekipa Dečića u ovu sezonu ulazi sa veoma dobrom ekipom, i sigurno da im cilj neće biti samo opstanak u ligi, već i stvaranje ekipe za velika djela. Sve u svemu, jasno je da Dečić neće, kao prethodnih godina igrati jednu sezonu u 1.CFL onda selidba u niži rang, jer je klub finansijski veoma stabilan. Sve strukture su maksimalno stabilizovane, primanja redovna tako da su nekadašnji problemi daleko od „Tuškog polja“. Takođe, treba napomenuti da prave ljubitelje fudbala raduje činjenica da će se prvoligaški fudbal ponovo igrati na „Tuškoj bombonjeri“ gdje je uvijek uzavrela atmosfera.

Rudar je kao i prošle sezone ekipu „sklopio“ petnaestak dana pred start sezone. Novi trener je Vuko Bogavac kojem je po prvi put povjerena dirigentska palica prvog trenera ekipe. Stiglo je dosta provjerenih fudbalera. Uprava je sa nekim uspjela da nastavi saradnju, ali je svakako hendikep napadačka linija, jer se „minersi“ nisu dogovorili sa sjajnim Vulom Vujačićem, a do sada zamjena nije pronađena. U ofanzivi će udarna igla biti Miljan Vlaisavljević koji je došao iz Sutjeske, on je ujedno najveće pojačanje tima sa stadiona „pod Golubinjom“.

Ekipa Petrovca je takođe imala promjene u igračkom kadru. Nije došlo puno pojačanja tako da se očekuje da im glavni cilj bude opstanak bez baraža. Klub su pojačali Nikola Stojanović /Dečić/, Lazar Vučićević /Podgorica/, s druge strane tim su napustili Halil Muharemović /FK Podgorica/, Aleksandar Milić /?/, Milivoje Raičević /Sutjeska/, Miloš Kalezić /OFK Titograd/, Demir Kajević /Mornar/, Sava Mugoša /?/.

Jezero se posle deset godina vratilo u 1. ligu. Glavni cilj tima biće opstanak u društvu najboljih. Uprava je angažovala nekoliko pojačanja koja bi trebalo da budu udarna igla za ostvarenje cilja tima iz Plava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here