Krivična prijava protiv Begovića zbog sporne odluke

0

Građanska inicijativa „Odgovorni odgovorno“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg vršioca dužnosti Uprave za sport i mlade Marka Begovića zbog sporne Odluke o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija za ovu godinu.

Navode da su pažljivo pratili prethodnih dana dešavanja u sportskoj oblasti i prašinu koja se podigla oko raspodjele sredstava sportskim organizacijama koja, kako navode, nikada do sada nije bila u fokusu ovako negativne medijske pažnje.

Tim povodom, a na osnovu analize pravnih propisa sportske oblasti i preduzetih aktivnosti predstavnika Uprave za sport i mlade, utvrdili su, kako dalje ističu, da je došlo do grubog kršenja procedura propisanih Zakonom o sportu i Pravilnikom kojim se uređuje način raspodjele sredstava sportskim organizacijama zbog čega su odlučili da juče podnesu krivičnu prijavu protiv sada već bivšeg vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića koji je potpisnik sporne Odluke o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2022.godini.

U krivičnoj prijavi, navodi se da je bivši v.d. direktora zanemario izvještaj Komisije za procjenu programa koja je i jedina nadežna da utvrđuje iznose sredstava podrške sportskim organizacijama i isključivo prema svojoj ličnoj procjeni, protivno zakonskim propisima i definisanim procedurama i kriterijumima, podijelio sredstva savezima u iznosu od približno 3.600.000 eura čime je, kako oni smatraju, počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

“Osim navedenog, u krivičnoj prijavi, stoji da se Begović i lažno predstavljao u sredstvima javnog informisanja a konkretno se navodi gostovanje na Jutarnjem programu RTCG 29.03.2022.godine”, dodali su oni.

Podsjećamo, v.d. status Begoviću je istekao 23.03.2022.godine a status mu nije produžen dok se u prijavi navodi da produženje ne bi ni bilo zakonito u skladu sa članom 61 Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here