Krstović: Vjerovaćemo do kraja

0
arhiva

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore u pet utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postiglaje samo šest pogodaka, zbog toga i osvojila svega četiri boda.

Mogla je (mnogo) više budući da je od premijernog duela sa Bosnom i Hercegovinom 29. marta, do posljednjeg sa Švedskom 8. oktobra, imala veliki problem sa realizacijom.

U Helsingborgu je prije tri dana stvorila tri velike šanse da povede, da bi na kraju izgubila 3:1. Uz promašeni penal u momentu kad je još moglo da se stigne makar do boda…

– Kad dođemo u dobru šansu protivnički igrači idu maksimalno do kraja i vjeruju da će izaći kao pobjednici iz određene situacije, dok mi ne vjerujemo do kraja – pokušao je Nikola Krstović da objasni što se dešava ,,crvenima u završnici akcija.

– To su nijanse koje prave razliku. Mi nemamo stalno jake utakmice kao Šveđani. Osjetio sam kad sam bio u Crvenoj zvezdi, dok je igrala Ligu šampiona ili Ligu Evrope, kakva je to razlika i na kakvom nivou treba da budeš. U takvim utakmicama igrač ne staje bilo da je prvi ili 90. minut. U Švedskoj smo i u drugom poluvremenu imali nekoliko šansi u kojima smo imali prednost dva ili tri metra u odnosu na protivničkog igrača. Onda vidite da se njihov bek vrati iz napada da zatvori naše krilo i tu nema što više da se priča. U pitanju je razlika u fizičkoj spremi, ali generalno sam utakmicom u Švedskoj najzadovoljniji otkad smo se okupili. Stvorili smo lijepu grupu, samo što rezultat ne ide u našu korist. Napadač slovačke ekipe DAC iz Dunajske Strede u Švedskoj je nosio kapitensku traku. Bilo ga je svugdje na terenu, očigledno mu je prijala promjena sredine.

Mogu da pohvalim momke, kao i selektora koji je najviše na udaru kritika zašto nema rezultata, a to su, ponavljam, sve sitnice koje prevagnu na stranu rivala selekcija poput Švedske određene situacije rješava, mi ne. Prvu šansu su imali u 35. minutu i postigli gol, a mi do tada imali nekoliko zicera. U svakom slučaju, zadovoljan sam, takvoj selekciji napravili smo šest-sedam dobrih šansi, imali i penal kod 3:1. Da smo ga realizovali, pritisnuli bismo ih u finišu i krenuli po remi izjavio je Krstović. Utisak koji su mladi ,,sokoli ostavili u proteklih pet kola bolji je od rezultata. Lako se prepoznaje plan u igri, želja za nadigravanjem, a rezultat u krajnjem nije ni najbitnija stvar.

Mnogo je važnije koliko će momaka iz ove i svake buduće generacije mlade reprezentacije ući u konkurenciju za ,,A selekciju.

– Dobro se poznajemo i znamo što da očekujemo jedan od drugog. Nadigrali smo Švedsku na njenom terenu, navijači su im zviždali dok nijesu poveli. Ginemo jedan za drugog, radimo dobro i mislim da iz ove generacije može da ,,izađe četiri-pet ,,A reprezentativaca naglasio je Krstović.

Selekcija Miodraga Vukotića sjutra ponovo izlazi na teren na stadionu pod Goricom dočekaće Republiku Irsku (17.30 h), koja je iz tri meča sakupila sedam bodova.

Kakva su očekivanja ,,sokolića?

– Očekujemo dobru igru i nadigravanje sa Ircima, ali ne ,,fajtersko jer su sigurno fizički mnogo jači od nas, budući da većina njih igra u engleskom Čempionšipu. Kao i protiv Italije i Švedske, spustićemo loptu, dati maksimum i zbog toga se nadamo pozitivnom rezultatu. Najbitnije je da se spremamo za jake mečeve jer u crnogorskoj ligi, odakle crpimo igrače za ovu reprezentaciju, nema takvih utakmica. Idemo na pobjedu, tu nema dileme, kao i u svakom meču. Protiv Švedske smo izašli u bloku, a poslije pet minuta prešli u visoki presing i napadali kao da smo igrali kod kuće zaključio je Nikola Krstović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here