Kup CG: Budućnost i Rudar za trofej i spas sezone

0
Fudbaleri Budućnosti i Rudara sastaće se sjutra veče u finalu Kupa Crne Gore, a želja oba tima biće trofej sa kojim bi sezonu učinili uspješnom.

Pljevljaci su ovaj trofej osvajali tri puta po čemu su rekorderi, dok su Podgoričani samo jednom podizali pehar Kupa.

Rudar će u meču sezone predvoditi novi trener, Dragan Radojičić.

Budućnost je po meni igrala najbolji fudbal ove sezone, a to sam predvidio prošle. Moj kolega Miki Vukotić odlično je posložio ekipu i drago mi je zbog toga. Prethodnih dana sam se međutim uvjerio da Rudar ima veliku moć. Zašto nisu ostvareni bolji rezultati, to je pitanje koje iziskuje dublju analizu. Pratio sam njihove partije kroz medije i razgovore sa bivšim igračima i čudio sam se što nisu bili bolji„, rekao je Radojičić na konferenciji za medije u novoizgrađenoj Kući fudbala.

Njegov kolega sa druge strane Miodrag Vukotić, istakao je da je obaveza Budućnosti da se uvijek bori za najviši plasman.

Otkad sam došao na klupu ovog kluba, rekao sam da ćemo ići na oba fronta po trofeje. U prvenstvu smo bili do kraja konkurentni, a u Kupu je cilj bio plasman u finale. Ako pobijedimo sjutra, za mene će to biti veliki rezultat. Imamo problema sa povredom Rista Radunovića jer je važan za našu ekipu. Međutim, nadam se da se to neće osjetiti u našoj igri. Ne plašimo se pritiska zbog punih tribina i mislim da smo zaslužili podršku navijača„, rekao je Vukotić.

Radomir Đalović je ogromnim iskustvom mnogo pomogao Budućnosti u drugom dijelu sezone.

Maksimalno smo spremni i mislim da ćemo sjutra krunisati dobru sezonu. Ako osvojimo Kup, ona će sigurno biti uspješna. Pozivam navijače jer mladim igračima mnogo znači podrška. Pojedinac uvijek odskoči u ovakvim mečevima i možda će nečije raspoloženje biti odlučujući faktor„, rekao je Đalović, od kojeg navijači očekuju mnogo:

Osvajanje trofeja je moj cilj, a puno bi mi značilo i da budem čovjek odluke„, kazao je bivši reprezentativac.

Peharu se nada i dugogodišnji kapiten Rudara, Neđeljko Vlahović.

Kup je prilika da sezonu završimo na pravi način. Kup nije bio prioritet, ali je u ovom momentu to šansa da krunišemo godinu. Domaći teren može da bude bitan, ali ne i presudan jer je finale posebna utakmica. Pune tribine mogu samo da nas inspirišu, bez obzira što će to uglavnom biti pristalice Budućnosti„, istakao je Vlahović.

Finalni meč Kupa Crne Gore odigraće se sjutra veče na stadionu pod Goricom od 20.30, a ulaz će biti besplatan.

FOTO I TEXT: CDM.ME