LACIO SPREMA NEŠTO NEZAMISLIVO: O ovom potezu rimskog kluba pričaće se godinama

0

Lacio je ove sezone pobijedio i Juventus i Inter. Nakon dvije decenije nebesko-plavi dio Rima osjeća da je nešto posebno u vazduhu.

Nakon generacije Mihajlovića, Nedveda, Neste, Verona, Man’inija i Simeonea u Laciju se opet sanja: Skudeto!

Koja je Lacijeva tajna? Kontinuitet struke u Simoneu Inzagiju te pametni potezi uprave. Nisu to skupa pojačanja nego sposobnost da se zadrži najbolje što već imaš. U Lacijevom slučaju: Sergej Milinković-Savić, Luis Alberto i Ćiro Imobile.

Upravo ovaj posljednji je ove sezone „prešao igricu“. Imobile je do prekida prvenstva igrao u čudesnoj formi, u 26 utakmica postigao je 27 golova i podijelio sedam asistencija. Ukupno ove sezone 30 golova na 33 utakmice – impresivno!

Lacio ne želi da izgubi svoju najveću zvijezdu nakon Ernana Krespa, upravo zbog toga mu uprava predvođena predsjednikom Klaudijom Lotitom sprema najveći ugovor u istoriji rimskog kluba.

Prema pisanju Calciomercata 30-godišnji italijanski napadač, koji ima ugovor sa Lacijom do ljeta 2023. godine, dobiće novi ugovor koji će trajati do ljeta 2025. godine.

Lacio je u novi ugovor spreman da ugradi klauzule o puno bogatijim bonusima za golove nego što ih Imobile trenutno ima. Takođe, u novi ugovor bi trebalo da budu ugrađeni i novi bogati bonusi za plasman u Ligu šampiona, eventualno osvajanje skudeta i ostala dostignuća kluba – tokom narednih pet sezona.

Ovakav potez često „škrtog“ Lotita pozitivno je iznenadio sve fanove Serije A, a mnogi konstatuju da je ovako nešto bilo nezamislivo do prije par godina.

Očito je i Lotito svjestan da je sa Imobileom u vrhu napada i skudeto realan domet…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here