LAJPCIG NEMOĆAN: Italijanski velikan dovodi Nagelsmanovog ratnika

0

U redovima italijanskog velikana Rome detaljno planiraju pojačanja u zadnjoj liniji za sljedeću sezonu.

Čelnici rimskog kluba trenutno punom parom rade na angažovanju defanzivca RB Lajpciga Lukasa Klostermana, navodi se u izveštaju italijanskog Calciomercata.

Izvještaj govori o tome kako trener ‘Vučice’ Paulo Fonseka nije zadovoljan trenutnim kadrom u zadnjoj liniji, pa želi da potpiše novog igrača koji će pojačati njegov tim.

Dvadesettrogodišnji Njemac, koji je s vezan ugovorom za Lajpcig do ljeta 2021. godine, može da igra na svim pozicijama u odbrani, a za njemačku reprezentaciju upisao je već osam nastupa.

Talentovani Klosterman jedan je od najvažnijih igrača Juliana Nagelsmana, perspektivnog trenera koji radi sjajan posao u Lajpcigu. Iako Nagelsman ne želi da ga izgubi, Roma ima plan kako da dovede 23-godišnjeg defanzivca.

Naime, Romin napadač Patrick Šik je trenutno na pozajmici u Lajpcigu. Dobre igre češkog napadača znače da će njemački klub vjerovatno iskoristiti svoju opciju za trajni otkup njegovog ugovora.

Roma planira da uključi Klostermana u posao. Njegova tržišna vrijednost je 30-35 miliona eura, nešto više od Šika koji se procjenjuje na 31,5 miliona eura.

Pregovori su u toku, ali sve je izglednije da će dogovor biti sklopljen na zadovoljstvo rimskog kluba, a razočaranje Nagelsmana.