LE: Učinak naših internacionalca

0

Sinoć su igrane revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

igraci

Jelgava (Letonija) – Slovan (Slovačka) 3:0 – prvi meč 0:0 / Vukan Savićević zamijenjen u 72.minutu. Slovan je eliminisan iako je slovio za velikog favorita u ovom dvomeču.

AEK Larnaka (Kipar) – Kliftonvil (S.Irska) 2:0 -3:2 / Vladimir Boljević je zablistao u prvom meču koji je započeo od prvog minuta nakon pauze zbog operacije slijepog crijeva. „Čuvari“ su bez većih poteškoća eliminisali tim iz Sjeverne Irske i sada putuju na megdan moskovskom Spartaku.

Gabala (Azerbejdžan) – MTK (Mađarska) 2:0 – 2:1 / Darko Nikač je zamijenjen u 52.minutu, a do tada nije bio zapažen.

Konahs (Vels) – Vojvodina (Srbija) 1:2 – 0:1 / Marko Kordić kao i u prvom meču nije imao previše posla na golu tima iz Novog Sada. Velšani su, ipak, uspjeli da ga jednom savladaju.

Čukarički (Srbija) – Videoton (Mađarska) 1:1 – 0:2 / Staniša Mandić je šansu dobio od 65.minuta. Beograđani nisu uspjeli da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča.

St. Patriks (R.Irska) – Dinamo Minsk (Bjelorusija) 0:1 – 1:1 / Bjelorusi su uspjeli da eliminišu Irce iako su imali negativan rezultat iz prvog meča. Naš Luka Rotković je u igru ušao u 58.minutu.

Zaglebje (Poljska) – Partizan (Srbija) 0:0, 4:3 nakon penala – 0:0 / Marko Janković je odigrao cio meč u Poljskoj. Bio je strijelac gola u penal seriji.